Un medic care avea intalnire cu ministrul Sanatatii povesteste experienta: E absolut umilitor

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 15:55
10997 citiri
Un medic care avea intalnire cu ministrul Sanatatii povesteste experienta: E absolut umilitor
Foto: Arhiva Ziare.com

Un medic din Craiova, care sustine ca a adunat 2.000 de semnaturi pentru ca garzile sa fie recunoscute ca vechime, povesteste cum a mers la Bucuresti la o intalnire cu ministrul Sanatatii, care nu a mai venit. "Ce poate determina un ministru sa ne cheme de la sute de km si sa nu vina?",se intreaba ea.

Medicul Livia Davidescu a povestit pe Facebook experienta traita.

"Sunt atat de obosita incat, pur si simplu, nu pot sa inlatur din capul meu intrebarea obsesiva 'De ce?'. Ce poate determina un ministru sa ne cheme de la cateva sute de kilometri si apoi sa nu te mai primeasca? Ce motivatie interioara sau ce factor exterior poate declansa aceasta reactie? Aceasta incialcare (fara precedent, zice-se) a protocolului si politetei? Incerc sa gasesc o explicatie in textul memoriului pe care din fericire l-am inregistrat la secretariat prin bunavointa domnilor secretari de acolo. Niste tineri de toata isprava, care au facut tot posibilul sa ne faca asteptarea mai plauzibila. Au incercat pana in cea din urma clipa sa ne retina.. sa ne explice ca doamna ministru a revenit la serviciu abia azi. Nu prea pricep ei ce e cu noi, caci memoriul are atasata lista de 2.000 de aderenti (...) ", scrie mdicul.

Potrivit postarii, dupa ora 17:00, ora stabilita cu ministrul Sanatatii pentru intalnire, "clipele au trecut cumplit de greu": "Daca ar fi raspuns la mesaje, daca ar fi trimis pe cineva, daca ar fi dat macar un semn, cat de mic, probabil ar fi trecut mai usor!! Si daca ar fi avut o anticamera in care sa putem astepta, nu holul ala absolut sinistru, nezugravit de zeci de ani, in care frigul te cuprinde dupa primele cinci minute de asteptare..e de fapt casa scarilor...nu e un hol. Ni se spune ca trebuie sa avem rabdare.. altii bantuie pe aici de ore bune. Singura alinare sunt cele doua colege ce au dorit sa fie alaturi de mine, aici..desi amandoua ar fi avut, cu siguranta, ceva mai bun de facut..ma uit la ele cum tremura, din solidaritate, langa mine..e prima data cand le vad in realitate".

Medicul Livia Davidescu scrie ca cele doua colege ale ei au vrut sa plece dupa prima jumatate de ora de asteptare si de tacere.

"Le inteleg..e absolut umilitor ce se intampla. Dar avem o datorie fata de cei 2.000 de medici ce au semnat ca garzile sa fie vechime. Eu una nu vreau sa plec..chiar nu vreau..de va fi sa stau pana la 12 in minister, tot o sa vreau sa o vad pe Doamna Ministru. Din solidaritate, accepta ... iar minutele trec greu, caci afara s-a intunecat, iar frigul e din ce in ce mai intens..deja a trecut o ora.. niciun mesaj, nicio vorba!

Nici macar nu pot gandi.. as fi vrut sa o vad in alte conditii. Nu asa, aproape in soc hipotermic si cu simptome clare de hipoglicemie! Le gonesc acum eu pe fete..dar nu vor sa plece. Au ramas pentru mine si pentru cei 2.000 de colegi. Mai trece o jumatate de ora.. ca un fulger, imi trece prin cap ca ultimul tren nu stiu cand pleaca..nu pot ramane ..pacientii sunt programati de vreo 3 luni!! (...) Mai am o ora pana la tren..trebuie sa plec!", a scris Livia Davidescu

Medicul a declarat, vineri, ca intalnirea fusese stabilita pentru ora 16.30, dar ministrul Sorina Pintea nu a mai raspuns la telefon si nici nu a mai venit. De aceea, impreuna cu doua colege de la Craiova a fost nevoita sa astepte in frig timp de o ora si jumatate.

"Desi a spus ca va veni la intalnire, ministrul nu a mai aparut. Am asteptat in frig cam o ora jumatate. Dupa care am fost nevoite sa plecam, pentru ca aveam tren. Imi asum ce am scris. Si eu, si colegele mele", a declarat medicul din Craiova.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a declarat ca nu stie daca cei trei medici aveau o intalnire cu Sorina Pintea.

"Doamnele au fost ieri, au fost trei doamne doctorite. Au depus un document la cabinetul Ministrului Sanatatii, cu 1.000 de semnaturi si el a fost dat in lucru Directiei de specialitate. Deja este dat in lucru. Nu stiu daca a fost o intalnire sau trebuia sa fie o intalnire. (...) Nu stiu daca aveau sau nu intalnire cu doamna ministru. Doamna ministru a fost intr-o delegatie oficiala, de la ora 11.00 a coborat din avion si s-a dus direct la sedinta de Guvern, dupa care a venit direct in conferinta de presa. Nu stiu daca doamnele au avut sau nu intrevedere cu doamna ministru. (...) Nu stiu daca dansele au avut solicitare pentru intrevedere cu doamna ministru", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#medic intalnire ministru Pintea, #medic ministru Sanatatii PIntea , #medici