ANM prelungeste pana vineri avertizarile de vreme rea: Toata tara se afla sub coduri de ger si viscol

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 11:55
10633 citiri
ANM prelungeste pana vineri avertizarile de vreme rea: Toata tara se afla sub coduri de ger si viscol
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au prelungit, miercuri, avertizarea de ger insotit de ninsori si viscol pana vineri seara, la ora 20:00.

13 judete sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor cobori chiar si la - 25 de grade Celsius.

"Valul de frig va persista si se va intensifica pe parcursul noptilor, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger, mai ales dimineata si noaptea", anunta ANM.

13 judete sunt sub cod galben, respectiv Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj-Napoca, Arad, Timis, Bihor, Salaj, Maramures si Satu Mare.

Restul judetelor sunt sub cod portocaliu de frig.

"In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, gerul va fi persistent in cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre -12 si -6 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, izolat mai coborate, sub -25 grade", precizeaza meteorologii.

Potrivit acestora, in cursul noptii de vineri spre sambata (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor inregistra in Moldova, local in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe arii restranse in Oltenia.

Incepand din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) si pana duminica (4 martie) vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. La inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Foto: ANM

Ce se intampla astazi

Totodata, pentru ziua de miercuri, meteorologii au restrans avertizarile cod galben si cod portocaliu.

Pana la ora 23:00, sunt sub cod galben judete din Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si din jumatatea sudica a Moldovei, unde local se va depune strat consistent de zapada.

"Temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 45...55 km/h, iar in sud-est rafalele vor depasi 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea", mai anunta meteorologii.

Potrivit acestora, sase judete sunt in continuare sub cod portocaliu, respectiv Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea.

Pana la ora 23:00, vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55...65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Foto: ANM

In cursul noptii de miercuri spre joi (28.02/01.03) vor mai fi intensificari temporare ale vantului in Dobrogea, Moldova si la munte, spulberand zapada si diminuand vizibilitatea.

Vezi aici informatii actualizate LIVE despre Romania sub coduri de zapezi, viscol si ger.

Iata si lista judetelor unde nu se face scoala si pana cand.

Vezi cum se deszapazesc drumurile in tari in care ninge si 135 de zile pe an (Galerie video).

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ANM cod galben portocaliu, #ANM prelungire avertizare vreme rea, #ger viscol Romania , #meteo