Avertizare meteo: Ploi torentiale si minime scazute in Bucuresti, cod galben de furtuni si grindina in 18 judete

Marti, 30 Aprilie 2019, ora 13:42
7178 citiri
Avertizare meteo: Ploi torentiale si minime scazute in Bucuresti, cod galben de furtuni si grindina in 18 judete
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au emis o prognoza speciala pentru municipiul Bucuresti, anuntand ploi torentiale ce pot depasi 20 de litri pe metru patrat si vant. In plus, 18 judete intra sub cod galben de furtuni.

In Capitala, temperatura maxima se va situa, marti, in jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor cobori pana la 8-9 grade. De 1 Mai, vremea va fi vantoasa si racoroasa, inregistrandu-se cel mult 18 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, in dupa-amiaza si seara zilei de marti, 30 aprilie, gradul de instabilitate atmosferica din Bucuresti va fi temporar accentuat si se va manifesta prin intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, descarcari electrice si averse ce pot avea caracter torential (cantitati de apa de 5...15 l/mp si izolat posibil peste 20 l/mp).

"Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 8...9 grade. Miercuri, 1 mai, vremea va fi vantoasa si racoroasa. Vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor atinge viteze de 55...65 km/h. Cerul va fi temporar noros si trecator vor fi conditii de ploaie", au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade.

Anterior, meteorologii au emis o informare de vreme instabila valabila in intreaga tara, incepand de marti, de la ora 14.00.

ANM: Averse cu caracter torential, descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina

Astfel, meteorologii anunta averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina, de marti, de la ora 14.00, pana miercuri la ora 21.

In 18 judete va fi cod galben de furtuni, cantitatile de precipitatii urmand sa ajunga pana la 50 de litri pe metru patrat. In cursul zilei de 1 mai, vantul va avea rafale si de 55 de kilometri la ora.

"In cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp", au transmis, marti, meteorologii.

Potrivit acestora, astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in regiunile nordice, nord-estice, vestice si centrale, iar in a doua parte a zilei de marti (30 aprilie) si la inceputul noptii de marti spre miercuri (30 aprilie/01 mai) in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, precum si in Muntenia, Moldova si Dobrogea.

In cursul zilei de 1 mai, vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea regiunilor, cu rafale in general intre 45 si 55 km/h.

Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni, de marti, de la ora 15.00, pana miercuri la ora 10.00.

"In noaptea de marti spre miercuri (30 aprilie/01 mai) si la inceputul zilei de miercuri (1 mai) in Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, Transilvaniei si Crisanei si local in zona de munte, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp", au mai transmis meteorologii.

Judetele vizate de codul galben sunt Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Cluj, Caras-Severin, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Suceava si Timis.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cod galben furtuni, #ploi torentiale Bucuresti , #meteo