Cat va tine vremea frumoasa - prognoza meteo pentru doua saptamani

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 17:12
5973 citiri
Cat va tine vremea frumoasa - prognoza meteo pentru doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa cateva zile in care vremea se anunta mai calda decat ar fi normal pentru mijlocul iernii, urmeaza o racire, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 29 ianuarie - 11 februarie. Iata cum va evolua vremea in fiecare regiune a tarii.

BANAT

In prima saptamana, vremea va fi mai calda fata de normalul perioadei. Temperaturile maxime vor varia in intervalul 4-11 grade Celsius, in vreme ce minimele urmeaza sa oscileze intre -2 si 3 grade Celsius.

In a doua parte a intervalului se mai raceaste. In consecinta, temperaturile maxime nu vor mai depasi 7 grade Celsius, iar cele minime vor scadea pana la -4 grade.

In primele 4 zile din februarie si in intervalul 6-9 februarie exista sanse sa cada precipitatii insemnate cantitativ.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi calda pentru o luna de iarna. Maximele vor ajunge la 10 grade, iar minimele nu vor scadea sub - 3 grade Celsius.

A doua saptamana aduce o scadere de temperaturi. Drept urmare, maximele nu vor mai depasi 7 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la -5 grade.

In zilele de 1 si 2 februarie si in intervalul 6-9 februarie sunt sanse sa cada precipitatii insemnate cantitativ, pe arii extinse.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza vremea va fi mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada, cu maxime de 8 grade Celsius si minime de -5 grade Celsius.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, iar temperaturile vor tinde spre cele firesti pentru luna februarie. Temperaturile maxime vor fi de 5 grade Celsius, iar minimele vor cobora pana la -8 grade Celsius.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor abundente va fi mai ridicata in perioada 1 - 4 februarie, dar si dupa data de 6 februarie.

MARAMURES

In prima saptamana, vremea va fi calda, cu maxime care vor ajunge la 8 grade si minime de pana la -4 grade Celsius.

In cea de-a doua parte a intervalului, temperatura aerului va scadea. Temperaturile maxime vor ajunge la 5 grade Celsius, iar minimele vor cobora pana la -7 grade.

In primele patru zile din februarie si in intervalul 6-9 februarie ar putea cadea precipitatii insemnate cantitativ pe arii extinse.

MOLDOVA

Cu maxime care vor ajunge la 9 grade Celsius si minime de pana la -3 grade, prima saptamana de prognoza va fi mai calda decat urmatoarea.

In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor scadea usor si treptat, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei. In medie, maximele se vor incadra intre 0 si 4 grade, iar minimele intre -6 si -4 grade.

Temporar, vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dupa data de 2 februarie, cu o probabilitate mai ridicata ca acestea sa se semnaleze pe spatii mai extinse in zilele de 2 - 3 februarie si in perioada 6 - 10 februarie.

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada. Se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 6 si 12 grade si minime intre -1 si 3 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va marca o scadere iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru aceasta perioada cu maxime cuprinse intre 2 si 7 grade si minime intre -3 si 1 grad.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalele 2 - 4 februarie si 6 - 11 februarie.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime care vor ajunge la 13 grade si minime care coboara pana la -4 grade Celsius.

Se va mai raci insa in a doua saptamana a intervalului, cand temperaturile maxime nu mai trec de 7 grade Celsius, in vreme ce minimele vor cobora pana la -5 grade.

In intervalele 2 - 4 februarie si 6 - 11 februarie posibilitatile sa cada precipitatii sunt mai mari.

OLTENIA

In primele doua zile de prognoza vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 12 -13 grade. Pana spre mijlocul celei de a doua saptamani, regimul termic se va mentine peste cel specific acestei perioade, desi tendinta generala a temperaturilor inregistrate in timpul zilei va fi in scadere.

Intre 8 si 11 februarie procesul de racirea va continua, iar maximele vor scade pana la 2-3 grade Celsius. Minimele ar putea cobori pana la -2 grade Celsius.

Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 1 februarie.

LA MUNTE

Noaptea temperaturile vor fi negative, iar ziua maximele se anunta pozitive doar in zilele de 29 ianuarie si 1 februarie.

In prima sapatamana maximele pot ajunge la 2 grade, iar minimele la -9 grade Celsius. In a doua saptamana, temperaturile maxime variaza intre -4 grade si 0 grade Celsius, iar minimele intre -10 grade si - 6 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare de aparitie a acestora in perioadele 1 - 4 si 6 - 10 februarie.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#meteo iarna ianuarie februarie ANM, #ANM prognoza vreme doua saptamani, #vreme buna ianuarie februarie ANM , #meteo