Codul portocaliu de ninsori valabil inclusiv in Bucuresti intra azi in vigoare

Joi, 22 Martie 2018, ora 08:57
28168 citiri
Codul portocaliu de ninsori valabil inclusiv in Bucuresti intra azi in vigoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizari de tip cod galben si portocaliu de ninsori, frig si viscol care intra in vigoare joi.

Codul portocaliu de ninsoare si frig intra in vigoare la ora 23:00 si este valabil pana vineri, la ora 15:00.

Fenomenele vizate sunt ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta.

"In sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50...60 km/h si temporar 65...70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii", transmite ANM.

Codul galben de ninsoare intra in vigoare tot joi, incepand cu ora 15:00, si este valabil pana vineri, la ora 20:00.

Potrivit ANM, fenomenele vizate sunt ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece.

"In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45...55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata", precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

De asemenea, in sudul si estul Dobrogei vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

Meteorologii anunta ca vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in jumatatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de frig.

Foto: ANM

Miercuri, de la ora 14:00, a intrat in vigoare o informare meteorologica de vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ si polei. Aceasta este valabila pana joi, la ora 15:00, cand ii ia locul codul galben.

In intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului, temperaturile fiind si cu 10 grade mai scazute decat cele specifie lunii martie, in cea mai mare parte a tarii.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#ANM cod galben portocaliu ninsori, #cod portocaliu ninsoare ger viscol, #cod galben ninsoare , #meteo