Cum va fi vremea de Florii si Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 13:14
8082 citiri
Cum va fi vremea de Florii si Paste - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Prognoza realizata de meteorologi pentru urmatoarele doua saptamani arata ca dupa doua zile calde maximele vor scadea brusc, de pe o zi pe alta, urmand ca ulteror sa asistam la o crestere treptata a temperaturii pana la mediile normale ale acestei perioade.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

In prima saptamana, maximele vor oscila semnificativ, de la o medie de peste 20 de grade pe 8 aprilie, la doar 13 grade in 9 aprilie, urmand ca pana in jurul datei de 12 aprilie sa urce din nou spre 19...20 de grade.

In a doua saptamana, valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, inregistrandu-se, in medie, temperaturi maxime de 15...17 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa pana pe 8 aprilie si din nou in intervalul 11-13 aprilie, in rest sunt conditii de ploi.

Crisana

Media temperaturilor maxime va creste rapid, atingand 21 de grade pe 8 aprilie. Urmeaza o racire brusca de pana la 12 grade pe 9 aprilie si o incalzire trepata pana la 18 grade in jurul datei de 12 aprilie.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani valorile termice la amiaza vor oscila mai putin, incadrandu-se, in medie, in intervalul 13...17 grade.

In ceea ce priveste precipitatiile, in intervalele 9-10 si 13-16 aprilie, se vor semnala ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai insemnate cantitativ. In celelalte zile, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai redusa.

Transilvania

Vor alterna intervalele cu incalzire si racire a vremii, astfel ca zilele cele mai racoroase vor fi cele de 10 si 15 aprilie, cand media temperaturilor maxime nu va depasi 11 grade, in schimb pe 8 aprilie si din nou pe 12 si 13 aprilie, in regiune va fi cald pentru aceasta perioada, cu maxime termice diurne medii de 17...18 grade.

Ploile vor avea o probabilitate ridicata de aparitie in intervalele 9-10 aprilie si 14-16 aprilie.

Maramures

La fel, in prima saptamana va exista o scadere brusca de temperatura de la 19 grade pe 8 aprilie, la cel mult 11 grade in urmatoarele doua zile, pentru ca, pana in jurul datei de 13 aprilie, acestea sa urce la 17 grade.

Pe parcursul celei de a doua saptamani, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei.

In intervalele 9-10 aprilie si 13-16 aprilie, se vor semnala ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai insemnate cantitativ in intervale scurte de timp.

Moldova

Mai ales pe parcursul primei saptamani, vor alterna intervalele cu incalzire si racire a vremii. Astfel, pe 8 aprilie si in intervalul 12-14 aprilie, maximele termice vor atinge medii de 18...19 grade, in timp ce pe 10 aprilie si in intervalul 15-17 aprilie, maximele nu vor depasi 12 grade.

In a doua saptamana, vremea se va incalzi treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va urca de la 14 la 17 grade.

Ploile vor fi in general slabe si vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie in intervalele 9-10 aprilie si 14-16 aprilie, cand pot fi si sub forma de aversa.

Dobrogea

Vremea se va incalzi pana pe 9 aprilie, cand maximele vor atinge 19 grade. Dupa o racire in intervalul 10-11 aprilie, cu maxime de 11 grade, se va produce o incalzire pana spre 17 grade.

A doua saptamana va fi una normala din punct de vedere termic, cu maxime intre 14 si 16 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa pana pe 9 aprilie si din nou in intervalele 12-14 aprilie si 19-20 aprilie. In celelalte zile, vor fi ploi in general slabe.

Muntenia

Intre 7 si 9 aprilie, media temperaturilor maxime va creste de la 17 la 21 de grade, pe 10 aprilie va scadea la 12 grade, urmand ca pana in jurul datei de 13 aprilie sa creasca treptat spre 20 de grade.

In a doua saptamana, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, inregistrandu-se, in medie, temperaturi maxime de 16...18 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa pana pe 8 aprilie si din nou in intervalele 11-13 aprilie si 17-21 aprilie. In celelalte zile vor fi ploi, inclusiv cu caracter de aversa.

.

Oltenia

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei, fiind caracterizata de incalziri si raciri succesive. In cele mai racoroase zile, cele de 10, 15 si 16 aprilie, maxime de 14...15 grade, in schimb, pe 8 aprilie si din nou pe 12, 13 si 14 aprilie, in regiune va fi cald pentru aceasta perioada, cu maxime de 19...20 de grade.

In a doua saptamana se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 15...17 grade.

Ploile vor fi posibile zilnic, iar in intervalele 9-11 aprilie si 13-17 aprilie pot fi pe arii mai extinse precum si moderate din punct de vedere cantitativ.

La munte

Media maximelor termice diurne va prezenta oscilatii intre 4 si 11 grade in prima saptamana, cu cele mai calde zile pe 8, 12 si 13 aprilie, iar in cea de-a doua parte a intervalului va fi cuprinsa intre 5 si 9 grade.

Noptile vor fi mai reci decat normalul perioadei, mediile temperaturilor minime fiind, in general, negative.

Precipitatiile vor fi in general slabe si posibile aproape zilnic. Se estimeaza ca in intervalele 9-11 aprilie si 14-17 aprilie, izolat, precipitatiile vor putea fi mai insemnate cantitativ.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#prognoza meteo aprilie , #meteo