Ziare.com

Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 Mai

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 13:26

   

Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 Mai
Temperaturile din urmatoarea perioada se vor incadra in tiparele sfarsitului de aprilie, inceput de mai, urmand sa fie usor mai scazute decat cele din ultimile zile.

In plus, conform prognozei ANM pe urmatoarele doua saptamani, sunt asteptate ploi, in unele regiuni ale tarii chiar in cantitati importante.

Banat

Daca primele zile sunt mai calde, catre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza vor fi oscilatii termice. Totusi, in general valorile diurne, de 19 - 21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante.

Crisana

In Crisana, tiparul vremii este asemanator, cu primele zile mai calde, cu valori maxime in medie de 22 de grade, iar urmatoarele zile cu circa 2 - 4 grade mai reci. Si aici probabilitatea de ploaie este ridicata, chiar in cantitati mari.

Transilvania

Si aici se va raci catre finele perioadei de prognoza, insa valorile diurne vor fi, in medie, de 17-19 grade Celsius, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Probabilitatea de ploaie este si aici ridicata, pe toata perioada celor doua saptamani.

Maramures

Daca primele zile ale intervalului sunt mai calde decat in mod normal, se raceste dupa 1 Mai, cand valorile medii diurne vor fi de 17 - 19 grade Celsius. Mai ales la sfarsitul primei saptamani de prognoza sunt asteptate ploi.

Moldova

De la cele 21 - 22 de grade, din primele zile ale intervalului, se va ajunge la 16 - 18 grade, temperaturi apropiate de cele normale in aceasta perioada a anului. Totusi, la inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza, se estimeaza o incalzire usoara a vremii, maximele termice urmand a se situa in jurul unei medii de 19 grade.

Si in aceasta regiune probabilitatea de ploaie exista in fiecare zi a intervalului, incepand chiar cu marti, 22 aprilie. In perioada 24 - 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse, iar cantitatile de apa cazute ar putea fi insemnate.

Dobrogea

Zilele calde, 22 si 23 aprilie, se vor intoarce in perioada 30 aprilie - 4 mai, cand se vor inregistra medii de 19 grade Celsius. In restul intervalului, 24 - 29 aprilie, vor fi 16 grade Celsius, o valoare normala pentru aceasta perioada a anului.

In intervalul 23 - 30 aprilie, ploile de scurta durata se vor semnala sporadic, in aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe arii mai extinse in 24 - 25 aprilie, 27 si 29 aprilie. Dupa data de 30 aprilie, sansele de ploaie se vor diminua treptat.

Muntenia

Si in Muntenia, de la 22 de grade, din primele zile ale intervalului, se va ajunge la 19 grade Celsius, in perioada 24 - 28 aprilie, pentru ca apoi sa se incalzeasca pana la 21 de grade, valoare ce se va pastra pana la finele celor doua saptamani de prognoza.

Intre 23 si 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ va fi in jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum si in zilele de 26, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilile, sansele de ploaie vor scadea treptat.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scadea usor, de la o medie de 21 - 22 de grade, in primele zile, spre aproximativ 18 grade, in intervalul 24 - 29 aprilie. Incepand din 30 aprilie si pana in data de 4 mai, temperaturile se vor stabiliza la 20 de grade Celsius.

Probabilitatea de aparitie a ploilor pe arii mai extinse si izolat, posibil, mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 23 - 30 aprilie, iar in rest ploile se vor semnala sporadic si vor fi slabe cantitativ.

La munte

In primele zile ale intervalului, incalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12 - 14 grade Celsius.

Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, nu vor fi variatii termice semnificative, in general valorile urmand a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua intre 8 si 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, in medie.

Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai insemnate, cu precadere in jurul datelor de 24, 26 si 28 aprilie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor