Cum va fi vremea in minivacanta de 1 decembrie - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 18:22
6237 citiri
Cum va fi vremea in minivacanta de 1 decembrie - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui decembrie vin cu vesti bune din partea meteorologilor care anunta temperaturi normale pentru aproape toata perioada 21 noiembrie - 4 decembrie.

In Banat, in prima saptamana temperaturile vor scadea in primele si ultimele doua zile, iar in restul timpului vor creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 14 grade, iar cele minime intre 2 si 5 grade. In primele zile din a doua saptamana, se va raci.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere pe parcursul celei de-a doua saptamani, dar mai ales in primele zile din decembrie.

In primele trei zile, in Crisana, se racoreste; vor urma doua zile mai calde, apoi vor scadea din nou. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 14 grade, iar cele minime intre 2 si 4 grade. La sfarsitul lunii noiembrie va fi frig, iar primele zile din decembrie vor fi normale pentru aceasta perioada.

Va ploua mai mult in a doua saptamana prognozata, indeosebi in primele zile din decembrie.

In Transilvania, temperaturile vor scadea in primele doua zile si apoi vor ramane asa. Vor fi maxime cuprinse intre 8 si 11 grade si minime intre - 2 si 1 grad.

In cea de-a doua saptamana se va racori la inceput, apoi vremea nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii peste cele normale - maxime cuprinse intre 4 si 8 grade si minime intre -5 si 0 grade.

Vor fi precipitatii in perioadele 28-29 noiembrie si 2-4 decembrie.

In Maramures vremea se va raci, exceptand perioada 26-28 noiembrie cand temperatura va creste. In prima saptamana vor fi maxime cuprinse intre 9 si 13 grade si minime intre -1 si 3 grade, iar in saptamana a doua, maxime intre 5 si 8 grade si minime intre -2 si 2 grade.

Precipitatii vor fi incepand din 30 noiembrie.

Meteorologii anunta ca in Moldova in prima saptamana vremea va fi schimbatoare de la o zi la alta, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale in aceasta perioada - maxime intre 5 si 7 grade, iar minimele intre -1 si 3 grade.

In cea de-a doua saptamana, la inceput vremea va fi normala pentru aceasta perioada. Se va racori in perioada 28-30 noiembrie si apoi se va incalzi - maximele se vor incadra intre 1 si 7 grade, iar minimele intre -3 si 1 grad.

Sunt sanse de precipitatii in a doua saptamana, dar vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe spatii mici.

In Dobrogea, in prima saptamana va fi o vreme normala pentru aceasta perioada (7-9 grade). In primele zile din cea de-a doua saptamana, valorile termice vor fi in scadere, iar dupa aceea vor creste - intre 5 si 9 grade pentru temperaturile maxime si 1...3 grade pentru cele minime.

Incepand din 28 noiembrie vor fi precipitatii zilnic.

Pentru Muntenia pana pe 28 noiembrie nu se anunta schimbari, dar apoi vor fi cateva zile mai friguroase, urmate de unele cu temperaturi in crestere, apropiate de normalul perioadei - maxime de 8-9 grade si minime intre 0-5 grade.

In saptamana a doua, mediile regionale vor fi de 4.....7 grade pentru temperaturile maxime si -2...0 grade pentru cele minime. In cea de-a doua saptamana se anunta ploi.

Se va racori in Oltenia. Pe parcursul primei saptamani, vor fi valori maxime de 8-9 grade si minime de 1-4 grade. Apoi, mediile regionale vor fi de 5...6 grade pentru temperaturile maxime si -2...0 grade pentru cele minime.

Precipitatii pe arii restranse si slabe cantitativ vor fi in cea de-a doua saptamana.

La munte vremea va fi predominant frumoasa si calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 8 grade si minime de 0-1 grad. Incepand din 27-28 noiembrie, valorile termice vor scadea, astfel incat maximele se vor apropia de pragul de inghet, iar noaptea vor fi temperaturi minime predominant negative, cuprinse, in medie, intre -7 si -5 grade.

Precipitatii vor fi de asteptat pe parcursul celei de-a doua saptamani, in perioadele 28-29 noiembrie si 2- 4 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo noiembrie, #meteo decembrie, #meteo vreme , #meteo