Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum va fi vremea in perioada urmatoare - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 09 Mai 2016, ora 14:22
8409 citiri
Cum va fi vremea in perioada urmatoare - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Saptamana aceasta incepe cu vreme calda in unele zone ale tarii, dar vor urma cateva zile in care temperaturile vor scadea, anunta meteorologii.

Apoi, vor urma, din nou, zile mai calduroase, iar temperaturile vor creste si in timpul noptii, anunta Administratia Nationala de Meteorologie in prognoza valabila pentru perioada 9-22 mai.

Banat

Saptamana aceasta incepe cu vreme calda, astfel ca temperaturile ajung pana la 24 de grade pe 13 mai. Si noaptea se va incalzi. Apoi, se va raci, iar intre 16 si 18 mai se vor inregistra 18-19 grade. Incepand din 19 mai si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, un nou proces de incalzire treptata va aduce regimul termic la valori apropiate de normele perioadei, respectiv 22 de grade ziua si 11 grade noaptea, in medie.

Averse pe arii mai extinse si mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datei de 12 mai, dar probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata pana pe 16 mai.

Crisana

In primele zile se va incalzi usor de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va creste pana spre 24 de grade, in jurul datei de 12 mai.

Dupa 13 mai se va raci, iar intre 15 si 18 mai vor fi valori diurne de 18 grade si nocturne de aproximativ 7 grade. O noua incalzire a vremii va avea loc in ultima parte a intervalului.

In primele doua zile vor fi ploi de scurta durata pe arii destul de restranse, dar, intre 12 si 15 mai, aria averselor se va extinde si izolat se pot cumula cantitati de apa mai importante.

Meteo: Inceput de saptamana cu ploi si vreme capricioasa

Transilvania

Temperaturile vor fi in crestere in prima parte a intervalului, de la 17 grade la 23 de grade pe data de 12 mai. Apoi se va raci treptat, iar in jurul datei de 17 mai se vor atinge aproximativ 17 grade ziua si 5 grade noaptea. Intre 18 si 22 se va incalzi din nou.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa miercuri, 11 mai, insa in restul intervalului se va mentine ridicata.

Maramures

La inceputul primei saptamani se va incalzi de la o zi la alta, astfel incat, pe 12 mai, se vor atinge valori medii de 23-24 de grade, pornind de la 18 grade in prima zi, iar minimele termice vor fi de 12 grade, fata de numai 6 grade la inceput.

Apoi, vremea se va raci in intervalul 15 - 18 mai; o revenire la regimul termic normal al perioadei va avea loc abia spre sfarsitul celei de a doua s aptamani a intervalului, cand mediile termice vor ajunge la 21 de grade ziua si 9 grade noaptea.

Pana pe 11 mai vor fi ploi slabe, trecatoare, dar mai multe intre 12 si 15 mai. Ulterior va mai ploua, dar numai pe arii restranse si in general slab cantitativ.

Moldova

Pana pe 13 mai temperaturile crec. Maximele, avand o valoare medie de 17 grade la inceputul intervalului de prognoza, vor atinge 24 de grade, in timp ce temperaturile minime vor atinge o medie de 13 grade, pornind de la 8 grade in prima noapte. Apoi, vremea se va raci treptat, iar pe 17-18 mai vor fi 18-19 grade.

O noua incalzire, ce va avea loc spre finalul celei de a doua saptamani de prognoza, va readuce regimul termic la normal si se vor inregistra aproximativ 22 de grade ziua si 12...13 grade noaptea.

Aproape zilnic vor fi ploi, mai insemnate cantitativ in intervalul 12 - 17 mai.

Dobrogea

In prima saptamana se va incalzi, de la 17 grade in prima zi, spre 24 de grade pe 14 mai. Apoi se va raci, iar pe 17-18 mai se vor inregistra 18-19 grade si se va incalzi, din nou, pana la finalul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, 22 de grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creste dupa data de 12 mai, insa cantitati mai importante de apa se pot cumula, cel mai probabil, pe 16-17 mai.

Muntenia

In primele zile va fi vreme racoroasa, 17 grade ziua si 8 grade noaptea, dar treptat vremea se va incalzi, iar pe 13-14 mai se vor atinge valori de 25 de grade ziua si 13 grade noaptea.

Apoi se va raci de la o zi la alta, iar in intervalul 17-19 mai vor fi temperaturi maxime situate, in medie, in jurul a 20 de grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 9 grade.

Abia spre finalul intervalului de prognoza un nou proces de incalzire va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, de 23 de grade ziua si 11 grade noaptea.

Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse vor fi pe 12 mai si, din nou, pe 16, 17 mai.

Oltenia

In primele zile vremea se va incalzi usor si treptat, termometrele ajungand la 24 de grade pe 13-14 mai. Apoi, pana pe 17 - 18 mai, temperaturile vor scadea treptat, atingand valori maxime de 19 grade si minime de 8 grade. Spre sfarsitul intervalului de prognoza vremea se va incalzi din nou, iar temperaturile vor atinge valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, de 22 si, respectiv, 11 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza, vor fi ploi de scurta durata, pe arii restranse, exceptand ziua de 12 mai si, posibil si pe cele de 16 si 17 mai, cand vor fi averse pe arii extinse si mai importante cantitativ.

La munte

In primele zile vremea se va incalzi, temperaturile ajungand la 14 grade pe 13-14 mai. Incepand cu data de 14 mai vremea va intra intr-un proces de racire, iar valorile vor scadea spre 8 grade ziua si 1-2 grade noaptea, in intervalul 17-19 mai. Apoi o noua incalzire a vremii va determina, la finalul celor doua saptamani de prognoza, valori termice diurne de 12 grade si nocturne de aproximativ 4 grade.

Aproape zilnic, temporar si local vor fi averse, in general slabe cantitativ, exceptand perioada 12 - 17 mai, cand izolat sunt posibile cantitati mai importante de precipitatii.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#prognoza meteo mai, #prognoza meteo, #vremea mai , #meteo