Cum va fi vremea pana la Craciun

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 16:18
6366 citiri
Cum va fi vremea pana la Craciun

In urmatoarele doua saptamani vremea nu va cunoaste schimbari semnificative. Temperaturile se vor apropia de mediile climatologice, iar precipitatiile vor fi mai mult sub forma de ploaie.

BANAT

Cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizat de valori medii diurne de 5-6 grade, apropiate de cele multianuale specifice perioadei. Exceptie vor face zilele de 10 si 11 decembrie, cand temperaturile vor fi usor mai coborate, spre 2-4 grade.

Temperaturile minime vor scadea in prima saptamana de la valori medii de 4 grade, pana spre - 2 grade, in timp ce in perioada 15 - 21 decembrie vor fi apropiate de pragul de inghet.

In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar in perioada 16 - 21 decembrie se asteapta mai ales burnita sau ploi slabe, dar numai cu caracter local.

CRISANA

Temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale pe aproape tot parcursul intervalului, urmand a se situa, in medie, intre 5 si 7 grade Celsius. Doar in zilele de 10, 11 si 12 decembrie acestea vor fi usor mai coborate pana spre de 2-4 grade.

In prima saptamana valorile nocturne vor scadea de la medii de 4 grade, pana in jurul valorii de - 2 grade, in perioada 11 - 16 decembrie, dupa care se vor apropia de 0 grade in ultimele nopti.

In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie, iar in perioada 16 - 21 decembrie se asteapta mai ales ploi slabe sau burnita, dar numai cu caracter local.

OLTENIA

Temperaturile pe parcursul zilei se vor apropia de normele multianuale specifice perioadei de prognoza, cu maxime cuprinse in medie intre 3 si 5 grade. Daca in primele nopti temperaturile minime vor fi usor pozitive, in restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scazute valori, de pana la -4... -3 grade, in noptile de 12, 13, 14 si 15 decembrie.

In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare, mai insemnate cantitativ in data de 9 decembrie.

In restul perioadei conditiile de precipitatii vor fi extrem de reduse.

LA MUNTE

Valorile termice nu vor avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, urmand a se inregistra, in medie, temperaturi maxime cuprinse intre -2 si 2 grade Celsius si minime negative, intre -7 si -4 grade.

In primele zile ale intervalului vor fi precipitatii in special sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ in data de 9 decembrie in Carpatii Meridionali si in cei Orientali.

Ninsori slabe se mai pot semnala si dupa data de 16 decembrie.

Estimarea a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#prognoza meteo decembrie , #meteo