De azi incepe gerul, dar nu tine mult. Saptamana viitoare avem si 10 grade - prognoza meteo pe 2 saptamani

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 13:10
6124 citiri
De azi incepe gerul, dar nu tine mult. Saptamana viitoare avem si 10 grade - prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Ziare.com

Chiar daca de miercuri vine gerul, de saptamana viitoare, vremea se incalzeste. Temperaturile maxime vor fi pozitive, iar precipitatiile vor fi slabe si trecatoare.

In Banat vremea se incalzeste, iar in primele zile ale lunii februarie temperaturile vor fi mai mari decat in mod normal la aceasta data. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade Celsius.

Saptamana aceasta sunt posibile fulguieli izolate si trecatoare, dupa care, saptamana viitoare, va cadea burnita si ploaie slaba.

In Crisana, saptamana aceasta temperaturile sunt scazute, negative, mai mici decat cele considerate normale pentru aceasta perioada. Se va incalzi insa de saptamana viitoare, cand meteorologii spun ca maximele vor fi mai mari decat in mod normal in februarie. Se va ajunge chiar la temperaturi maxime de 7 - 10 grade Celsius.

Precipitatii vor cadea doar trecator, vor fi slabe si pe arii restranse. Sunt mai probabile din 29 ianuarie; la inceput vor fi ninsori, iar apoi sub forma de burnita si ploi.

In Transilvania, vremea va fi mai rece decat in mod normal pana la finalul acestei saptamani, cu temperaturi maxime aflate putin sub 0 grade Celsius. Noptile si diminetile vor fi insa geroase, mai ales in 27 si 28 ianuarie.

In a doua saptamana, cresc temperaturile atat ziua, cat si noaptea, si se poate ajunge pana la 10 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si izolate, putand aparea inca de miercuri.

In Maramures e inca frig, dar se va incalzi din 28 ianuarie, data de la care temperaturile vor fi mai mari decat cele considerate normale pentru aceasta perioada a anului. Si aici temperaturile vor urca pana la 8 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si izolate. Pot cadea mai ales miercuri, 25 ianuarie, si din nou dupa 1 februarie.

In Moldova se raceste incepand de miercuri. Pana vineri, media maximelor va fi de minus 3 grade Celsius. Va fi frig in noptile de 26 si 27 ianuarie, dar si in 3 februarie. Dupa 28 ianuarie, temperaturile vor fi pozitive ziua.

Sunt anuntate ninsori slabe intre 25 - 28 ianuarie, iar dupa aceea precipitatii sub forma de ploaie. Acestea vor fi insa slabe cantitativ si vor cadea doar pe arii restranse.

Si in Dobrogea e putin mai frig decat ar fi normal in aceasta perioada, procesul de racire durand pana in 28 ianuarie. Frig va fi in noptile de 27 si 28 ianuarie, cand temperaturile pot ajunge pana la minus 10 grade Celsius. Ziua, temperaturile nu vor depasi minus 2 grade Celsius.

Din 29 ianuarie, se incalzeste usor si, zilele urmatoare, se va ajunge pana la 4 grade Celsius.

Precipitatii sub forma de ninsori pot cadea incepand de miercuri, 25 ianuarie, si pana in 28 ianuarie. Acestea vor fi insa slabe si vor cadea doar local si temporar. Dupa aceasta data, va ploua pe arii restranse.

In Muntenia se raceste incepand de miercuri, astfel ca temperaturile maxime, pana in 27 ianuarie, vor fi de minus 3 grade Celsius. Si aici noptile de 26 si 27 ianuarie vor fi geroase, cu temperaturi de minus 10 si chiar minus 12 grade Celsius.

De sambata, se incalzeste, iar temperaturile medii vor fi cuprinse intre 2 - 4 grade Celsius.

Precipitatii sub forma de ninsori, dar slabe, sunt asteptate joi, 26 ianuarie.

In Oltenia, pana in 28 ianuarie vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada. Maximele vor fi cuprinse intre minus 2 si 0 grade Celsius. Vor fi geroase noptile de 27 si 28 ianuarie, cand mediile vor fi de minus 11 grade Celsius. Apoi, se incalzeste si se ajunge la o medie de 4 - 5 grade Celsius.

Sunt asteptate ninsori slabe si reastranse joi, 26 ianuarie.

Si la munte se raceste incepand de miercuri, 25 ianuarie, procesul continuand pana vineri. Va fi ger in noptile de 26, 27 si 28 ianuarie, temperaturile coborand pana la minus 14 grade Celsius.

Apoi se incalzeste si temperaturile vor fi pozitive, ajungand pana la 2 grade Celsius, cat va fi media maximelor, ziua.

Va ninge slab, pe arii restranse, in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali, in zilele de 25 si 26 ianuarie. Apoi, probabilitatea caderii precipitatiilor mixte va fi redusa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#prognoza meteo sfarsit ianuarie, #meteo februarie 2017, #ANM vreme februarie, #incalzire vreme februarie , #meteo