Ziare.com

Frig de crapa pietrele: Minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 09:29

   

Frig de crapa pietrele: Minus 15 grade Celsius la Miercurea Ciuc
Mercurul din termometre a coborat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, la minus 15 grade Celsius, cea mai scazuta valoarea termica inregistrta in tara in iarna care a debutat calendaristic la 1 decembrie.

Meteorologul de serviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca minima nationala a zilei, de minus 15 grade Celsius, a fost masurata in jurul orei 5.30.

Potrivit meteorologilor, aceasta este cea mai rece dimineata din tara in iarna care a debutat calendaristic luni, fiind incluse si zonele foarte inalte, nelocuite, la peste 2.000 de metri altitudine.

"Pe masivele inalte s-a format un strat de aer mai cald, in vreme ce in zonele joase avem un stat de aer rece la nivelul solului, pana la altitudini de aproximativ o mie de metri. Vorbim despre un fenomen de inversiune termica, iar valoarea minima de la Miercurea Ciuc este clar cea mai scazuta din tara in aceasta dimineata, fie ca vorbim de zonele locuite, fie de cele nelocuite, la altitudini foarte mari", a explicat meteorologul Eugen Mitea de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.

Vremea a fost deosebit de rece, pe alocuri geroasa in judetul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 11 grade Celsius la statia din pasul Bucin, minus 10 grade Celsius la Joseni, minus 7 grade Celsius la Toplita si minus 3 grade la Odorheiu Secuiesc.
Citeste mai multe despre ger temperaturi scazute meteo frig
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor