Gerul tot nu se da dus - prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 14:12
6341 citiri
Gerul tot nu se da dus - prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi in general rece in perioada urmatoare, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 7-20 ianuarie.

Banat

Pana pe 12 ianuarie vremea va fi rece, cu maxime intre -2 si 0 grade, exceptand ziua de 9 ianuarie cand se anunta 2 grade. Apoi, se incalzeste pana inspre 4...5 grade in ultimele zile ale intervalului, fiind apropiate de cele specifice perioadei de referinta.

Noaptea vor fi intre -5 si -2 grade, mai putin in noaptea de 7 spre 8 ianuarie cand vor tinde spre pragul de ger, o medie in jurul a -10 grade.

Precipitatii, in general slabe cantitativ, cu caracter temporar, se vor semnala in perioada 8-14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spatii mici si trecator.

Crisana

Pana pe 14 ianuarie vremea va fi rece (-3 si 0 grade, exceptand zilele de 9 si 13 ianuarie cand se anunta 2 grade) . Apoi, se va incalzi, temperaturile apropiindu-se de cele specifice perioadei.

Temperaturile minime vor fi intre -5 si -2 grade, mai putin in noaptea de 7 spre 8 ianuarie cand vor tinde spre pragul de ger, o medie in jurul a -10 grade.

Precipitatii, in general slabe cantitativ, cu caracter temporar se vor semnala in perioada 8-14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spatii mici si trecator.

Transilvania

Vremea va fi rece in primele doua zile (-4 grade), iar in data de 9 ianuarie se incalzeste pana inspre 0...1 grad. Apoi, pana pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre o medie de -4 grade.

In perioada 13-17 ianuarie vor fi intre -2 si 0 grade, cu o usoara tendinta de crestere, in ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1...2 grade.

Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre -8 si -5 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie cand acestea se vor situa si sub pragul de ger, in medie intre -14 si -10 grade.

In zilele 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local si temporar si in perioada 11-15 ianuarie, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar izolat si trecator.

Maramures

Vremea va fi rece in primele doua zile (-6...-5 grade, dar, in zilele de 9 si 10 ianuarie vor fi 0 grade) . In 11 ianuarie vor fi -4 grade, dupa care, in perioada 12 - 17 ianuarie se vor inregistra intre -2 si 0 grade si abia spre finalul intervalului vor avea o usoara tendinta de crestere, spre o medie de 1...2 grade.

Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -7 si -4 grade, exceptand noaptea de 7 spre 8 ianuarie cand acestea se vor situa si sub pragul de ger, in medie spre -14 grade.

Precipitatii, in general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter local si temporar, in cea mai mare parte a intervalului.

Moldova

Vremea va fi rece in primele doua zile (-4 grade) . Pe 9 ianuarie vor fi 0 grade. Apoi, pana pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre o medie de -4 grade.

In perioada 12-17 ianuarie, vor fi 0 grade, cu o usoara tendinta de crestere in ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1...2 grade.

Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre -8 si -4 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand acestea vor tinde spre pragul de ger, o medie in jurul a -10 grade.

In zilele 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar izolat si trecator.

Dobrogea

Vremea va fi rece in primele doua zile (-2 grade) . Pe 9 si 10 ianuarie se va incalzi (4 grade) . Pe 11 si 12 ianuarie se va raci (0...2 grade), apoi temperaturile vor avea o usoara tendinta de crestere spre o medie de 4...5 grade, fiind apropiate de cele specifice perioadei.

Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -4 si 0 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand acestea vor tinde spre o medie in jurul a -6 grade.

In zilele 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar trecator.

Muntenia

In primele doua zile de prognoza, vremea va fi rece (-2 grade) . Pe 9 si 10 ianuarie vor fi 2 grade, iar in 11 si 12 ianuarie se anunta 0 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile vor creste de la 2 spre 4 grade.

Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -7 si -3 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand valorile nocturne vor tinde spre o medie in jurul a -9 grade.

In zilele de 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in data de 9 ianuarie, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar trecator.

Oltenia

Vremea va fi rece in primele doua zile (-2 grade) . In perioada 9-12 ianuarie se va incalzi usor, iar media temperaturilor se va situa intre 0 si 2 grade. Tendinta de crestere usoara si treptata a valorilor termice diurne se va mentine pana la finalul intervalului, cand se vor situa in jur de 4 grade.

Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre -6 si -2 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand vor tinde spre o medie de -10 grade, respectiv -8 grade.

In data de 9 ianuarie vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului acestea vor aparea doar trecator si pe arii restranse.

La munte

Pe parcursul zilelor vremea va fi rece, cu o medie regionala a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsa intre -8 si -4 grade, exceptand zilele de 7 si 8 ianuarie, cand media va fi de -12...-10 grade, precum si ultimele zile, cand se vor inregistra valori termice diurne in medie in jurul a -2 grade.

Majoritatea noptilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila intre -12 si -8 grade, mai putin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cand media va tinde spre -16 grade.

Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse in perioada 9 - 15 ianuarie.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#meteo ger ianuarie, #meteo ianuarie , #meteo
Comentarii