Iarna in toata regula: Cod galben de frig, ninsori si polei

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 11:37
11333 citiri
Iarna in toata regula: Cod galben de frig, ninsori si polei

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un cod galben de polei valabil pentru mai multe judete din Romania si a avertizat ca vin ninsorile aproape in toata tara, incepand de vineri seara.

Astfel, atentionarea pentru polei a fost emisa pentru intervalul orar 11:00 - 14:00, local in judetele Arges, Dambovita, Ilfov, Ialomita si in municipiul Bucuresti, precum si pentru drumurile nationale si europene aferente.

ANM a atentionat ca poleiul se va mentine in zone din Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui si Galati, intre orele 11:15 si 17:00.

Mai mult, pana la ora 12:00 exsta si o avertizare de ceata pentru judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si municipiile Dragasani, Targu Jiu, Craiova, Slatina, care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 m si izolat sub 50 m.

Joi, la ora 13:00 se va organiza un comandament de iarna la Guvern.

Vin ninsorile

ANM a emis si o avertizare de ninsori viscolite si de racire accentuata, valabila de vineri, ora 18:00, pana duminica, 26 ianuarie, ora 12:00.

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati si vor fi precipitatii in toata tara. Va ninge si se va depune strat consistent de zapada in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore. Vantul se va intensifica cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde va avea viteze de peste 60....70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei in Banat, sudul Dobrogei, iar la inceputul intervalului si in sudul Olteniei.

Vremea se va raci, mai ales in estul si sud-estul tarii, unde va deveni geroasa in cursul noptilor si al diminetilor.

"In cursul diminetii de 24 ianuarie, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj", au anuntat reprezentantii institutiei.

C.P.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#cod galben polei, #cod galben polei judete, #avertizare polei, #avertizare ninsori, #polei drumuri soferi, #polei drumuri , #meteo