Iarna incepe sa se instaleze peste tot - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 13:54
11094 citiri
Iarna incepe sa se instaleze peste tot - cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele zile, iarna incepe sa se instaleze in toata tara, temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 6-19 ianuarie. De pe 8 ianuarie urmeaza o usoara incalzire in unele regiuni.

Banat

Intervalul va debuta cu valori apropiate de cele climatologic specifice in aceasta perioada din an (2 grade). Din data de 8 ianuarie vremea se va incalzi treptat, iar pana la sfarsitul perioadei de referinta variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 4 si 8 grade, in medie regionala.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi extrem de redusa.

Crisana

In primele zile vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada (2 grade). Dupa 8 ianuarie se estimeaza o crestere a temperaturii, spre valori de 7 grade in data de 10 ianuarie, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4...6 grade, in medie regionala.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa pe tot parcursul intervalului de referinta.

Transilvania

In majoritatea zilelor din intervalul de prognoza, valorile termice, desi cu usoare variatii, se vor situa in jurul celor normale, cu maxime cuprinse intre 0 si 5 grade.

De-a lungul celor doua saptamani de prognoza nu se vor inregistra precipitatii.

Maramures

Valorile de temperatura vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in mare parte din intervalul de referinta se vor situa in jurul celor climatologic specifice in aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 1...5 grade.

In intervalul 8-11 ianuarie trecator vor fi conditii pentru precipitatii slabe, iar in rest regimul pluviometric va fi deficitar.

Moldova

La inceputul intervalului de prognoza media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar din data de 8 ianuarie se estimeaza o crestere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade in data de 10 ianuarie, iar pana la sfarsitul intervalului de referinta variatiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3...5 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa pe tot parcursul intervalului.

Dobrogea

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori ce se vor situa, in general, in jurul celor normale pentru aceasta data, cu medii ale maximelor de 0...3 grade si ale minimelor de -5...-3 grade. Ulterior vremea se va incalzi treptat si pana in data de 11 ianuarie, mediile diurne vor ajunge in jurul valorii de 7 grade. Pana la sfarsitul perioadei de referinta, variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra medii ale maximelor intre 3 si 6 grade.

Trecator vor fi conditii pentru precipitatii slabe.

Muntenia

Valorile termice se vor situa in general in jurul mediilor multianuale. Mediile temperaturilor maxime vor creste de la 1...3 grade in prima zi, pana la 7...9 grade in 11 ianuarie, iar cele nocturne de la -8...-6 grade, spre -3...-1 grad in aceeasi perioada. In continuare, variatiile termice vor fi nesemnificative pana la sfarsitul intervalului de prognoza, astfel ca mediile maximelor se vor situa intre 4 si 6 grade si mediile minimelor intre -5 si -3 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

Oltenia

Regimul termic diurn va fi in crestere de la valori medii de 3...4 grade in prima zi de prognoza, pana la medii de 7...9 grade in 10 si 11 ianuarie. Dupa o usoara scadere in data de 12 ianuarie, variatiile termice diurne vor fi nesemnificative pana la sfarsitul intervalului de prognoza si se vor situa intre 5 si 7 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza.

La munte

In zonele montane, valorile termice vor fi in crestere, de la -8 grade in prima zi a intervalului de referinta, pana spre 4 grade in ziua de 10 ianuarie. In restul intervalului de prognoza, maximele, desi cu usoare variatii, vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade, in medie regionala.

Trecator vor fi conditii pentru precipitatii in prima zi si in intervalul 09-12 ianuarie, in rest regimul pluviometric va fi deficitar.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo doua saptamani, #prognoza meteo , #meteo