Iarna isi intra putin in drepturi, dar apoi se incalzeste iar - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 03 Februarie 2020, ora 14:42
14063 citiri
Iarna isi intra putin in drepturi, dar apoi se incalzeste iar - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele zile, temperaturile incep sa scada, ajungand pana la valori normale pentru aceasta perioada, dar apoi incep iarasi sa creasca, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 3-16 februarie.

Banat

In primele doua zile, vremea va fi calda, cu o medie de 10...12 grade, apoi se va raci. Prin urmare, in perioada 5-9 februarie, regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori diurne in medie de 2...4 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 10...12 grade.

Precipitatii moderate si local insemnate cantitativ se vor semnala in perioada 3-5 februarie, iar in restul intervalului acestea vor fi slabe si vor aparea doar trecator si pe spatii mici.

Crisana

In zilele de 3 si 4 februarie, vremea va fi calda, cu o medie de 8...10 grade, apoi, in perioada 5-9 februarie, se va raci, iar regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori maxime in medie de 1...4 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 10...12 grade, iar a celor minime pana in jurul valorii de 1 grad.

In 3 si 4 februarie se vor semnala precipitatii moderate, respectiv insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului, acestea vor fi slabe si vor aparea doar trecator si pe arii restranse.

Transilvania

In primele doua zile, vremea va fi calda, cu temperaturi de 6...8 grade, apoi se va raci. Prin urmare, in perioada 5-9 februarie, regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, in medie, intre -2 si 2 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 7...9 grade, iar a celor minime pana in jurul valorii de -2 grade.

Precipitatii moderate si local insemnate cantitativ se vor semnala in perioada 3-5 februarie, iar in restul intervalului acestea vor fi slabe si vor aparea doar trecator si pe spatii mici.

Maramures

Pe 3 si 4 februarie vremea va fi calda, cu o medie de 6...9 grade, apoi, in perioada 5-9 februarie, se va raci, iar regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori maxime -2...2 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 7...8 grade.

In zilele de 3 si 4 februarie se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului, acestea vor fi slabe si vor aparea doar local.

Moldova

Vremea va fi calda in primele doua zile, cu o medie de 8...10 grade, apoi se va raci. In intervalul 5-9 februarie, vor fi valori normale pentru aceasta perioada, intre -2 si 2 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 9...10 grade.

Precipitatii moderate si local insemnate cantitativ se vor semnala in zilele de 4 si 5 februarie, iar in restul intervalului acestea vor putea aparea trecator si pe arii restranse.

Dobrogea

In zilele de 3 si 4 februarie, vremea va fi deosebit de calda, cu o medie cuprinsa intre 10 si 14 grade. Apoi, in perioada 5-9 februarie, se va raci, iar regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori maxime de -2...2 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 9...10 grade.

In zilele de 3 si 4 februarie se vor semnala precipitatii moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului, acestea vor putea aparea trecator si pe arii restranse.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de calda in primele doua zile, cu o medie cuprinsa intre 11 si 15 grade, apoi se va raci. Prin urmare, in perioada 5-9 februarie, vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada, cuprinse intre 0 si 5 grade. In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 11...12 grade.

Precipitatii moderate cantitativ se vor semnala in zilele de 4 si 5 februarie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

Oltenia

In zilele de 3 si 4 februarie, vremea va fi deosebit de calda, cu o medie cuprinsa intre 10 si 14 grade; apoi, in perioada 5-9 februarie, se va raci, iar regimul termic se va situa in jurul mediilor specifice, cu valori maxime in medie de 2 si 5 grade. In cea de a doua saptamana, tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 11...12 grade.

In 3 si 4 februarie se vor semnala precipitatii moderate, respectiv in general slabe cantitativ, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

La munte

In primele doua zile, media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar a celor minime intre -2 si 0 grade. Apoi, vremea se va raci semnificativ, astfel incat in perioada 5-9 februarie se vor inregistra, in medie, valori termice diurne cuprinse intre -8 si -4 grade si nocturne, in general, intre -14 si -10 grade.

In cea de a doua saptamana tendinta temperaturilor va fi de usoara crestere, astfel incat spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 0...2 grade, iar a celor minime pana in jurul valorii de -4 grade.

Precipitatii moderate si local insemnate cantitativ se vor semnala intre 3 si 6 februarie, iar in restul intervalului acestea vor fi slabe si pe arii mai restranse.

A.G.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#meteo februarie, #prognoza meteo , #meteo