Meteo: Caldura mare, mon cher! Spre dupa-amiaza se anunta, insa, furtuni

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 10:36
2641 citiri
Meteo: Caldura mare, mon cher! Spre dupa-amiaza se anunta, insa, furtuni
Foto: Arhiva Ziare.com

Sfarsitul de saptamana vine cu ploi in aproape toata tara. Duminica, ploile se intetesc si caldura se domoleste. Doar prin sud vom mai avea zapuseala si disconfort termic. Maximele vor fi de la 24 la 34 de grade.

De altfel, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferica accentuata care va afecta aproape intreaga tara incepand de duminica de la ora 14:00.

Astfel, de duminica, 3 iulie, ora 14:00, pana luni, 4 iulie, ora 06:00, in vestul, centrul si nordul tarii, precum si in toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata.

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse grindina. Se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

In Capitala, vremea va fi in continuare calduroasa, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi pragul critic de 80 de unitati. Mercurul urca si el pna ala 31-32 de grade. Spre seara, norii aducatori de ploaie strang randurile, iar ploile vin insotite de tunete si fulgere.

Daca va aflati pe litoral, meteorologii au vesti bune. Va fi vreme frumoasa, cu maxime de pana la 30 de grade, iar vantul adie lin. Sanse de ploaie sunt doar pe seara.

La munte, e vreme mohorata, cu multi nori si ploi consistente. Se racoreste si mercurul abia urca pana la 21 de grade la Predeal.

Luni, peisajul termic e similar. Apar in tabloul meteo temporar ploile in zona Meridionalilor, prin Orientali si in toate tinuturile sudice. Se raceste peste tot si termometrele nu indica mai mult de 32 de grade. De marti, norii incep sa faca iar loc soarelui dogoritor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#meteo vremea 3 iunie, #meteo prognoza 3 iunie , #meteo