Meteo: Canicula si furtuni - vremea pana la sfarsitul lunii

Luni, 17 Iunie 2013, ora 14:06
3395 citiri
Meteo: Canicula si furtuni - vremea pana la sfarsitul lunii

Dupa o saptamana de-a dreptul caniculara, vremea instabila pune din nou stapanire pe majoritatea regiunilor, astfel ca furtunile revin in tabloul meteo.

De asemenea, termometrele vor mai pierde cateva grade, temperaturile maxime situandu-se in jurul valorii de 28-30 de grade, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie pentru intervalul 17-30 iunie.

Banat

Prima parte a saptamanii va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 33-34 de grade. Din data de 21 iunie pana la sfarsitul lunii, vom avea maxime de 27-30 de grade, valori de altfel normale pentru aceasta perioada.

Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in zilele de 23 si 24 iunie.

Crisana

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 32-33 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii, vor fi variatii in jurul valorii de 27-28 de grade, posibil usor mai mici in jurul datei de 24 iunie.

Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in intervalul 22-25 iunie.

Transilvania

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca, pentru temperaturile maxime, sunt de asteptat medii de 29-31 de grade. Din 19 iunie tendinta va fi de situare a regimului termic in apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26-28 de grade, cu usoare abateri pozitive in partea de sud-vest.

Pe parcursul primelor zile ploile, in general slabe, se vor semnala pe arii restranse, mai ales in data de 19 iunie. Dupa 22 iunie insa probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitatii atmosferice va fi destul de ridicata, in special pana in data de 26 iunie.

Maramures

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii vor fi variatii termice in jurul valorilor de 27-28 de grade, posibil usor mai mici in intervalul 22 - 26 iunie.

Ploile vor aparea sporadic pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente in intervalul 22-25 iunie.

Moldova

Va fi foarte cald in primele doua zile, cand media maximelor termice se va situa in jurul a 30 de grade. Dupa scaderea de temperatura de la mijlocul saptamanii viitoare, regimul termic se va mentine relativ constant pana la sfarsitul lunii, cu temperaturi maxime in medie in jurul a 26-27 de grade.

Averse si descarcari electrice vor aparea pe areale restranse in 18 si 19 iunie, dar par a fi mai frecvente intre 23 si 26 iunie.

Dobrogea

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cand media maximelor se va situa in jurul a 30 de grade, apoi se remarca o scadere de temperatura, concretizata in valori medii de 25-27 de grade, urmata de o incalzire ce va aduce regimul termic in jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, totusi averse pot aparea in data de 19 iunie si din nou in intervalul 26-27 iunie.

Muntenia

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33-34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa la 28-30 grade. Apoi va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade.

In privinta ploilor, acestea pot aparea sporadic si in cantitati nesemnificative in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in intervalul 23-25 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

Oltenia

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33-34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa in jurul a 27-28 de grade. Apoi va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade.

In privinta ploilor, acestea pot aparea izolat in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 24 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

La munte

Dupa valori foarte ridicate in primele zile, temperaturile vor scadea usor in data de 20 iunie, apoi regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul unei medii a maximelor de 18 grade si a minimelor de 10 grade.

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi pe arii restranse si in general slabe in prima saptamana, mai probabil in data de 19 iunie. Incepand din 22 iunie probabilitatea pentru ploi mai frecvente si mai consistente va fi in crestere, cu precadere intre 23 si 25 iunie.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vremea meteo doua saptamani, #prognoza meteo vremea, #vremea iunie meteo , #meteo