Meteo: Ceata si ploi, dar vremea se incalzeste

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 10:21
2747 citiri
Meteo: Ceata si ploi, dar vremea se incalzeste

Vremea se incalzeste, marti, cu 2-3 grade in sudul tarii, insa ploile razlete, ceata si burnita fac parte din peisajul meteo.

Maximele prognozate de meteorologi pentru a doua zi a saptamanii se incadreaza intre 4 grade la Miercurea Ciuc si la Suceava si 12-13 grade in mai multe localitati din Banat, Crisana si din Transilvania.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a lansat o avertizare de ceata deasa valabila pentru noua judete din Romania, pana la ora 12.00.

Sunt vizate zonele joase si drumurile nationale din judetele Mures, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita inclusiv municipiile Targu Mures, Alba Iulia, Sibiu, Fagaras.

Zonele joase si drumurile nationale din judetul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, se afla, de asemenea, sub avertizarea meteo.

Se va semnala ceata care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

In Bucuresti, soarele este scump la vedere. Cerul va fi acoperit, cat e ziua de lunga, de nori grosi, vantul devine mai insistent, insa va fi mai cald decat luni, cu maxime care ajung si pana la 9 grade Celsius.

Mai mult soare se anunta la munte. Doar in estul Carpatilor Orientali si in sudul Carpatilor Meridionali vor fi innorari si se vor semnala burnite sau ploi slabe. Valorile maxime nu se modifica nici ele semnificativ fata de ziua precedenta: vor fi 8 grade la Predeal si la Paltinis, 5 grade la Semenic si 12 grade la Stana de Vale.

In regiunile intercarpatice, ziua este mai calda decat in mod normal pentru a doua jumatate a lunii noiembrie. Meteorologii anunta 6 grade la Miercurea Ciuc, 9 grade la Brasov, 11 grade la Sibiu, 13 grade la Timisoara si 12 grade la Oradea.

In sud, vremea ramane mohorata. Desi maximele ajung la 10 grade, norii aducatori de ploaie tin agenda zilei.

O zi inchisa se anunta si in Moldova. Dupa ceata matinala, se vor inregistra cateva ploi de scurta durata, iar soarele nu isi va face deloc aparitia. Termometrele vor arata 8 grade la Galati, 6 grade in Bacau, 7 grade la Iasi, 5 grade la Piatra Neamt si 4 grade la Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#vremea meteo 20 noiembrie, #prognoza meteo vremea noiembrie, #meteo vremea marti Bucuresti , #meteo