Meteo: Cum va fi vremea de 1 mai si de Paste - temperaturi de vara si ploi (Video)

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 18:36
4948 citiri
Meteo: Cum va fi vremea de 1 mai si de Paste - temperaturi de vara si ploi (Video)
Foto: Arhiva

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru fiecare zona a tarii, pentru perioada 29 aprilie - 6 mai.

La inceputul intervalului, vom avea maxime demne de vara, urmand ca, treptat, temperaturile sa scada si ploile sa puna stapanire pe majoritatea regiunilor.

Banat

In primele zile ale intervalului, temperaturile medii se vor mentine cu mult peste valorile normale climatologic, maximele situandu-se intre 28 si 30 de grade, iar minimele fiind in crestere spre 14-15 grade. Incepand cu data de 3 mai se va produce o racire usoara, dar vremea se va mentine calda pana spre 6 mai, cand mediile maximelor vor atinge 24 de grade.

Crisana

Pana pe data de 2 mai vremea se va mentine deosebit de calda, cu maxime care ating, in medie, 28-30 de grade si minime nocturne de 12-14 grade. In intervalul 3 - 6 mai, o usoara racire va determina scaderea valorilor termice cu aproximativ 4 grade. Dupa data de 2 mai, vor fi precipitatii, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice.

Transilvania

In primele 4 zile ale intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce vor atinge, in medie, 28-29 de grade si minime ce vor urca spre 12 grade. Ulterior, in intervalul 3 - 6 mai, o usoara racire va conduce la temperaturi maxime cu 3-4 grade mai scazute, in timp ce minimele se vor mentine relativ constante.

Maramures

Maximele termice se vor situa intre 26 si 29 de grade in primele zile ale intervalului, cand si minimele nocturne vor marca o crestere de la 10 la 13 grade. Dupa data de 3 mai, temperaturile mai scad si ajung la o medie de 24 de grade. Probabilitatea de aparitie a averselor, posibil insotite si de descarcari electrice, va creste dupa 1 mai, dar cantitati de apa mai importante sunt de asteptat in zilele de 3 si 6 mai.

Moldova

In intervalul mentionat, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 25 si 29 de grade, iar minimele nocturne vor fi de 12-14 grade. Precipitatiile vor fi putine si slabe cantitativ, dar cu o probabilitate mai mare de aparitie in ziua de 6 mai.

Dobrogea

Regimul termic se va mentine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 23-24 de grade si ale minimelor de aproximativ 14 grade. Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse sunt posibile dupa data de 6 mai.

Muntenia

In prima jumatate a intervalului, vremea se va mentine deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce vor atinge in medie 26-29 de grade si minime de aproximativ 13 grade. Ploi slabe de scurta durata se vor semnala cu o probabilitate mai mare in ziua de 6 mai.

Oltenia

Temperatura aerului va fi cu mult mai mare decat in mod normal in aceasta perioada a anului, maximele diurne atingand, in medie, 28-29 de grade, iar minimele nocturne situandu-se in jurul a 14 grade. Dupa data de 6 mai, o usoara racire a vremii va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade ziua si 10 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de precipitatii, mai ales averse insotite si de descarcari electrice, va fi mai mare dupa data de 5 mai, dar cu precadere in ziua de 6 mai.

La munte

In prima jumatate a intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi diurne ce vor atinge, in medie, 17-20 de grade dupa care regimul termic va scadea in medie cu 6 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice va fi mai mare dupa data de 2 mai, indeosebi in intervalul 5 - 6 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vremea meteo prognoza Paste, #meteo vremea 1 mai , #meteo
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Mi-e absolut indiferent cum va fi vremea in aceste zile. Pentru mine