Meteo: Cum va fi vremea de Revelion si ce aduce 2013

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 14:07
2729 citiri
Meteo: Cum va fi vremea de Revelion si ce aduce 2013

Ultima zi din an aduce vreme rece, chiar geroasa dimineata in Moldova si in Transilvania. In regiunile de campie si in depresiuni va persista ceata formata in timpul noptii, iar in regiunile montate vantul devine agitat.

Soarele va straluci cat e ziua de lunga, insa nu reuseste sa urce mercurul din termometre mai mult de 6 grade, valori de altfel normale pentru aceasta data din calendar.

In Bucuresti, ultima zi din 2012 este racoroasa. Vantul sufla moderat iar termometrele vor indica, la amiaza, 3 grade cu plus.

Regimul termic nu sufera schimbari in regiunile din vestul Carpatilor. Dimineata este posibil sa apara ceata, in special prin Transilvania, in Banat, Crisana si in Maramures isi fac loc si cativa nori inofensivi, insa in tabloul meteo apare si soarele. Maximele termice se opresc pe la minus 4 grade la Miercurea Ciuc, in jur de 0 grade in Brasov, Sibiu si Cluj Napoca si 3-4 grade la Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara.

In sud, soarele tine agenda zilei. Meteorologii anunta 1-2 grade in Braila, Buzau, Slobozia, Calarasi si Craiova si 4-5 grade la Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin.

Si in Moldova se simte o incalzire usoara, insa doar in nordul regiunii, pentru ca in rest va fi mai multa ceata, asa ca temperaturile raman modeste, chiar daca se zareste si soarele. Maximele sunt apropiate de limita inghetului, cu exceptia zonelor mai inalte, Piatra Neamt si Suceava, unde sunt prognozate aproximativ 2 grade cu plus.

Vremea in noaptea de Revelion se anunta rece, insa lipsesc ninsorile. Noaptea dintre ani va fi geroasa in Transilvania si in Moldova, temperaturile minime fiind cuprinse intre minus 12 si 0 grade Celsius. In Dobrogea si Muntenia, temperaturile se vor situa intre minus 8 si minus 5 grade Celsius, in timp ce in Banat, Crisana si Maramures vor fi ceva mai ridicate, termometrele indicand 3 grade cu minus.

2013 vine cu soare, insa vreme rece. Ziua de marti aduce vant rece si, izolat, ceata, iar maximele nu depasesc 6 grade Celsius. Vremea va fi asemanatoare si miercuri. In sud, insa, termometrele mai aduna cateva grade, astfel ca maximele ajung la 8 grade cu plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vremea Revelion meteo, #prognoza meteo Anul Nou, #vreme Revelion Bucuresti, #meteo 1 ianuarie , #meteo