Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Miercuri, 01 August 2012, ora 11:58
5831 citiri
Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: Flickr

Meteorologii prognozeaza un inceput de august cu temperaturi normale pentru aceasta perioada, insa canicula se intoarce in urmatoarele zile.

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 31 iulie-13 august, in fiecare regiune a tarii.

Potrivit INMH, estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

In primele doua zile temperaturile medii se vor mentine la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, dar in intervalul 2 - 6 august temperatura aerului va creste usor de la o zi la alta, vremea devenind caniculara, cu temperaturi medii de 35 grade C in jurul datei de 6 august.

Apoi valorile termice vor scadea treptat pana pe 11 august, dupa care se vor mentine la valori normale pentru a doua decada a lunii august.

Precipitatii pe arii extinse si mai importante cantitativ, averse locale insotite de descarcari electrice, se vor semnala in zilele de 31 iulie si 1 august, dupa care va urma un interval cu probabilitate redusa de ploaie. Abia dupa 7 - 8 august se vor mai semnala averse, insa mai putin importante cantiativ si pe arii mai restranse.

Crisana

Regimul termic va marca o crestere treptata incepand din data 2 august, iar pe 5 - 6 august vremea va fi din nou caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 grade C. Din 7 august temperaturile vor scadea de la o zi la alta, iar mediile maximelor vor fi apropiate de normele climatologice in ultimele zile ale perioadei de prognoza.

Probabilitatea pentru averse izolat insemnate cantitativ si descarcari electrice va fi mai mare pe 31 iulie si 1 august, dupa care vor fi cateva zile lipsite de precipitatii. Ploile, izolat mai abundente, isi vor face din nou aparitia dupa data de 6 - 7 august, vor fi insotite de fenomene electrice si vor ramane de interes pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Transilvania

Pe 31 iulie si 1 august vremea se va mentine in limite normale termic, dar pe 2 august mediile temperaturilor maxime vor creste cu aproximativ 3 grade C, iar in data de 6 august aceste medii vor atinge 33 grade C. In intervalul 7 - 11 august se va produce o racorire treptata a vremii, iar in ultimele zile ale intervalului de prognoza temperaturile vor fi din nou apropiate de normele climatologice pentru a doua decada a lunii august.

Pe 31 iulie vor fi averse importante cantiativ, va mai ploua si pe 1 august, dupa care probabilitatea de averse va fi scazuta pana in jurul datei de 7 august, cand va redeveni semnificativa si aversele se vor semnala din nou pe arii extinse.

Maramures

Temperatura aerului va creste usor de la o zi la alta pana pe 6 august, cand media maximelor va atinge 34 grade C, apoi vor scadea constant, astfel incat spre sfarsitul perioadei de prognoza, in intervalul 10 - 13 august, vremea va redeveni normala din punct de vedere termic.

Probabilitatea pentru averse pe arii extinse,importante cantitativ si insotite de descarcari electrice va fi mai mare in intervalul 31 iulie - 2 august. In urmatoarele zile ale perioadei de prognoza, doar pe arii restranse vor fi posibile ploi slabe, pentru ca dupa data de 6 august probabilitatea de ploaie sa creasca din nou.

Moldova

Mediile temperaturilor maxime vor creste in primele 3 zile ale intervalului de prognoza, apoi se vor mentine constante in jurul valorii de 32 grade C, pentru ca pe 5 si 6 august sa mai creasca din nou, spre 34 grade C. Dupa data de 8 august regimul termic va scadea usor de la o zi la alta, astfel incat la sfarsitul perioadei de prognoza mediile maximelor vor atinge aproximativ 27 grade C.

Dupa ziua de 31 iulie, cand vor fi averse pe arii extinse si izolat cantitati de apa mai importante, va urma un interval lipsit de precipitatii semnificative. Probabilitatea pentru ploi la nivel local, in medie slabe cantitativ, va creste abia dupa data de 7 august.

Dobrogea

Pana pe 4 august, regimul termic se va mentine relativ constant, caracterizand o vreme calduroasa, cu mediii ale temperaturilor maxime in jurul valorii de 32 grade C. In intervalul 5 - 7 august temperatura aerului va creste cu 2..3 grade C, in medie, pentru ca din 8 august si pana la sfarsitul perioadei de prognoza sa scada treptat de la o zi la alta, spre valoarea medie de aproximativ 29 grade C pe 13 august.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine redusa pe tot parcursul perioadei de prognoza, cu o usoara tendinta de crestere dupa data de 8 august.

Muntenia

Dupa primele doua zile in care temperaturile diurne se vor mentine, in medie, sub pragul de 35 de grade al caniculei, regimul termic va marca o crestere, mediile maximelor atingand 36 grade C pe 6 si 7 august. Dupa data de 8 august vremea se va racori treptat, astfel incat pe 12...13 august temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 29...30 grade C.

Probabilitatea pentru averse, insotite si de descarcari electrice, va fi mai mare pe 31 iulie si din nou, dupa 8 august, pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Oltenia

Regimul termic va marca o scadere pe 1 august, apoi temperaturile vor creste treptat, spre valori medii de aproximativ 36 grade C pe data de 6 august. Din 7 august temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta, aceasta tendinta mentinandu-se pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge 28...29 grade C.

Precipitatii mai abundente si pe arii mai extinse sunt de asteptat pe 31 iulie - 1 august, apoi probabilitatea de ploi va fi redusa pana pe 8 august, data incepand cu care aceasta probabilitate va creste din nou.

La munte

Temperaturile maxime vor avea valori medii in crestere treptata, de la aproximativ 18oC pe 31 iulie pana la circa 23 grade C pe data de 6 august. In intervalul 7 - 11 august vremea se va racori treptat, astfel incat intre 11 si 13 august mediile maximelor vor fi de 16...17 grade C.

Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, cu valori medii initial in usoara crestere, apoi, incepand cu 8 august, in scadere de la valori medii de 14 grade C pana la 8...9 grade C pe 13 august.

Pe tot parcursul perioadei de prognoza vor fi posibile ploi de scurta durata, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar probabilitatea pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi mai mare pe 31 iulie - 1 august si din nou, intre 7 si 13 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#vremea meteo august, #prognoza meteo august, #vremea meteo Bucuresti , #meteo