Ziare.com

Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 11:46

   

Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni
Administratia Nationala de Meteorologie a publicat o prognoza meteo pentru perioada decembrie 2012 - februarie 2013.

ANM un document intitutlat "Estimari meteorologice pentru intervalul decembrie 2012- februarie 2013", realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Acestea au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Decembrie

Asadar, potrivit documentului, temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand Dobrogea, unde sunt posibile valori mai ridicate decat normele climatologice, precum si nordul Olteniei si Munteniei, unde temperaturile medii pot fi usor mai coborate decat aceste norme.

In Romania, media multianuala lunara in perioada 1961-1990 este de -0,6 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general normale, iar local in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile valori usor excedentare. Media multianuala lunara, in perioada susmentionata, este de 43,2 litri pe metrul patrat.

Ianuarie

In ceea ce priveste temperaturile medii lunare, se vor inregistra valori termice apropiate de mediile climatologice in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei. Media multianuala lunara pentru luna ianuarie este de -3,1 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica in majoritatea regiunilor tarii, aceasta medie fiind de 37,2 litri pe metrul patrat.

Februarie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi usor mai ridicate.
Media multianuala lunara este de -1,1 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in nord-vestul si centrul tarii acestea se pot situa peste mediile multianuale, de 35,4 litri pe metru patrat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incompetenta sau impotenta?

Ca de obicei mult bla, bla, bla ... oare INMH a devenit o oficina evreiasca? Toate previziunile lor sunt 50%-50% ... adica si cu carne si cu branza ... sa nu cumva sa fim acuzati de malpraxis ...
O sa ne orientam dupa cum sta porcul cu paiul in gura sau nu, daca nucul a avut o recolta bogata sau nu, etc.
Halal specialisti ...

 

cand citesc asemenea articole

ma gandesc la cantecul Andrei ( parca ) cu versul " ne mintim ca la meteo " .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor