Meteo: Cum va fi vremea pana la 1 august

Marti, 17 Iulie 2012, ora 13:58
7808 citiri
Meteo: Cum va fi vremea pana la 1 august

Meteorologii au publicat, marti, estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru urmatoarele doua saptamani.

Astfel, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie, remis Ziare.com, intervalul 17-30 iulie va fi caracterizat de vreme schimbatoare, cu perioade caniculare, dar si cu zile in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Banat

Potrivit datelor care au la baza produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, in zona Banatului, la inceputul perioadei de prognoza temperaturile medii vor avea o tendinta de stationaritate la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, dar din 19 iulie vor creste, atingand din nou pragul caniculei in intervalul 20 - 22 iulie.

De asemenea, in zilele de 23 si 24 iulie regimul termic va marca o scadere, vremea redevenind normala termic pentru ultima decada din iulie, dupa care o noua crestere va aduce temperatura medie spre valori usor mai ridicate fata de normele climatologice, tendinta fiind ca, pana la sfarsitul lunii, vremea sa se mentina calduroasa.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, averse locale insotite de descarcari electrice, va fi redusa in prima parte a intervalului de prognoza, dar va creste dupa data de 22 iulie.

Crisana

Regimul termic se va mentine constant la valori apropiate de cele normale pentru aceasta data in primele doua zile ale intervalului de prognoza, apoi va marca o crestere, mediile temperaturilor maxime atingand 32-34 de grade Celsius intre 20 si 22 iulie. Pe 23 iulie se va produce o racorire a vremii, pentru ca pana pe 25 iulie temperatura aerului sa creasca usor si treptat spre valoarea medie de 30 de grade, in jurul careia se va mentine pana la sfarsitul lunii.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai mare dupa data de 22 iulie, dar precipitatiile nu vor fi abundente si se vor semnala la nivel local.

Transilvania

Dupa primele 2 zile mai racoroase, temperaturile medii vor marca o crestere, atat la valorile minime, cat si la cele maxime, vremea devenind calduroasa, izolat caniculara, in intervalul 20 - 22 iulie.

O usoara racorire se va produce pe 23 iulie, dupa care se va mentine un regim termic relativ constant pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cu valori maxime medii in jurul a 30 de grade.

In intervalul 17-21 iulie probabilitatea de precipitatii va fi foarte redusa. In a doua parte a perioadei de prognoza vor fi averse la nivel local, insotite si de descarcari electrice, cu o probabilitate mai mare in jurul datelor de 23 si 25 iulie.

Maramures

O crestere a regimului termic se va produce in 19 si 20 iulie, dupa care temperatura aerului se va mentine la valori mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei pana pe 22 iulie.

O scadere a valorilor termice se va produce pe data de 23 iulie, urmata de o noua crestere pana pe 25 iulie, dupa care, pana la sfarsitul lunii iulie, variatiile regimului termic vor fi nesemnificative, tendinta fiind totusi de usoara scadere.

Pana pe data de 22 iulie ploile, de scurta durata si slabe cantiativ, vor fi izolate, dar apoi probabilitatea pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse va creste.

Moldova

Dupa primele zile racoroase, temperatura aerului va marca o crestere semnificativa in intervalul 18 - 20 iulie, vremea redevenind calduroasa, izolat caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 33-34 de grade in intervalele 20 - 22 si 25 - 26 iulie.

In jurul datei de 24 iulie si din nou la sfarsitul lunii, regimul termic diurn va marca o usoara scadere, spre valori medii de 30-31 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza si doar in jurul datei de 25 iulie sunt posibile ploi pe arii mai extinse, dar in general slabe cantitativ.

Dobrogea

Regimul termic diurn va creste usor si treptat, de la valori medii de 28 de grade la inceputul intervalului pana la aproximativ 33 de grade in data de 23 iulie. Ulterior temperatura aerului se va mentine relativ constanta, cu o usoara tendinta de scadere la sfarsitul lunii iulie.

Probabilitatea pentru averse va fi redusa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza si doar in jurul datei de 25 iulie sunt posibile ploi si descarcari electrice pe arii mai extinse, dar slabe cantitativ.

Munteania

Mediile temperaturilor maxime vor creste de la valori de 29 de grade la inceputul intervalului pana spre 33-36 de grade in jurul datei de 22 iulie, vremea redevenind calduroasa, caniculara chiar in orele amiezelor.

Ulterior tendinta va fi de stationare, abia catre sfarsitul lunii iulie urmand sa se produca o usoara scadere a temperaturilor diurne spre valori medii de 33 de grade.

In primele zile ale intervalului nu se vor semnala precipitatii. Dupa 22 iulie vor fi ploi de scurta durata, slabe cantitativ, pe arii restranse, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 iulie.

Oltenia

Dupa primele zile ale intervalului, cand temperaturile se vor mentine la valori apropiate de mediile multianuale ale acestei perioade a anului, regimul termic va marca o crestere, vremea redevenind calduroasa, caniculara chiar in orele amiezelor in intervalul 20 - 22 iulie.

O usoara scadere a temperaturii se va produce pe 23 iulie, pentru ca apoi valorile termice diurne sa se mentina relativ constant in jurul unei medii de 33 de grade Celsius, caracterizand un regim termic mai ridicat decat cel normal pentru ultima decada a lunii iulie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa in prima parte a intervalului. Dupa 23 iulie sunt posibile ploi slabe si descarcari electrice, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 iulie.

La munte

Dupa primele doua zile mai racoroase, regimul termic va marca o crestere, mediile temperaturilor maxime atingand valori de 22-23 de grade Celsius in intervalul 20 - 22 iulie.

O usoara scadere a temperaturii aerului se va produce in jurul datei de 23 iulie, dupa care se va mentine un regim termic relativ constant pana la sfarsitul lunii.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa in prima parte a intervalului, dar dupa data de 22 iulie ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice se vor semnala la nivel local, indeosebi in masivele montane vestice si nordice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prognoza meteo iulie, #vremea doua saptamani, #meteo vremea iulie ANM , #meteo