Meteo: Cum va fi vremea pana pe 15 decembrie, pe regiuni

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 18:17
5854 citiri
Meteo: Cum va fi vremea pana pe 15 decembrie, pe regiuni

Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In unele zone, temperatura va fi peste media acestei perioade, in timp ce in altele va ninge destul de mult.

In Banat va ploua destul de mult in perioada urmatoare. In primele doua zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa usor sub mediile multianuale, cu o medie la nivelul regiunii de 3-4 grade. Pana pe 6 decembrie, temperaturile maxime vor fi de 7-8 grade.

"Regimul mediu al valorilor minime va fi de 0-2 grade in prima saptamana de prognoza, iar in a doua saptamana este estimata o scadere a regimului termic. Prin urmare, valorile maxime vor atinge o medie de 2 grade, iar media minimelor va deveni negativa, respectiv -3...-2 grade", dupa cum anunta meteorlogii.

In Crisana, se anunta temperaturi scazute saptamana viitoare, marti maxima fiind de 4 grade. Intre 3 si 6 decembrie temperatura maxima va urca spre 7-8 grade si vremea va deveni usor mai calda decat in mod normal.

"Minimele termice nu vor avea variatii semnificative in prima saptamana, cand se vor situa in jurul valorii de 0 grade", anunta meteorologii.

Dupa 7 decembrie urmeaza frig, lapovite si ninsori. Mediile maximelor zinice vor scadea treptat de la 8 la 2 grade si aceeasi tendinta de scadere se va remarca si in cazul minimelor termice, spre valori medii de -4 grade la finalul intervalului.

In Transilvania, saptamana viitoare va fi destul de frig, cu maxime de 0 grade, insa inspre 7 decembrie vor ajunge la 3-4 grade.

"In a doua saptamana de pronoza, valorile termice vor scadea usor si treptat, astfel incat mediile diurne se vor situa in jurul a -2 grade. Media valorilor minime va fi de -4...-2 grade, mai scazuta in zilele de 5 si 6 decembrie, dar si spre sfarsitul intervalului de prognoza, cand va fi de aproximativ -6...-7 grade", potrivit ANM.

Dupa 7 decembrie o sa ninge mai mult.

In primele doua zile, regimul termic in Maramures va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului, cu o medie a valorilor termice diurne de 4 grade si a celor nocturne in jurul a -2 grade.

Intre 3 si 6 decembrie, temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi in crestere spre 6-7, iar vremea va fi mai calda fata de obicei pentru inceput de decembrie.

"Pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat mediile diurne vor cobori spre 0 grade, iar media temperaturilor minime nocturne va scadea spre -5 grade", mai anunta meteorologii.

In Moldova, in schimb, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

"Totusi, se va remarca o tendinta de crestere a valorilor termice, astfel incat, in jurul datei de 7 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 2 grade, iar a temperaturilor minime va fi de -2 grade. In a doua parte a intervalului, valorile termice vor scadea usor si treptat, mediile diurne vor cobori spre 0 grade, iar cele nocturne spre -6 grade", potrivit ANM.

Pe 1 si 2 decembrie o sa ninga pe arii relativ extinse, iar in zonele de deal si de munte, cantitatile de precipitatii vor fi insemnate. In rest, doar pe alocuri va mai ninge. Dupa 8 decembrie, se anunta si mai multa zapada.

Prima saptamana din decembrie va incepe in Dobrogea cu valori termice mai coborate decat in mod normal pentru aceasta data.

De pe 2 decembrie maximele zilnice cresc usor, astfel incat, in zilele de 6 si 7 decembrie, vor ajunge la 7-8 grade, adica peste media perioadei.

La inceputul celei de a doua saptamani de prognoza, temperaturile scad spre o medie de 4...5 grade, in jurul careia se vor mentine ulterior.

In primele doua zile din decembrie vor fi precipitatii mixte, in general moderate cantitativ. Apoi, pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi doar ploi si lapovita, iar dupa data de 7 decembrie se anunta iar precipitatii mixte.

In Muntenia, in prima saptamana de prognoza, temperaturile zilnice cresc usor, spre 4-5 grade, apoi scad treptat, cu aproximativ 2-3 grade pana la sfarsitul celei de a doua saptamani.

"Temperaturile minime raman negative in cea mai mare parte a regiunii, cu cele mai scazute valori in primele si in ultimele zile din interval, cand media termica va fi de -5 - -4 grade", anunta meteorologii.

Pentru Oltenia, meteorologii anunta ca marti vor fi temperaturi negative si ca apoi vor creste treptat, astfel incat, la sfarsitul primei saptamani de prognoza si la inceputul celei de a doua se vor atinge valori medii de aproximativ 4 grade Celsius ziua si 0...1 grad, noaptea.

Pana pe 3 decembrie vor fi precipitatii mixte, iar apoi in urmatoarele zile va ploua, urmand ca dupa 7 decembrie sa fie si mai multe precipitatii.

La munte se anunta vreme rece. In primele zile vor fi -2 grade, apoi termperatura va creste pana la 2-3 grade, urmand ca de pe 9 decembrie sa fie din nou temperaturi negative.

"Temperaturile minime vor avea valori medii intre -4 grade in intervalul 4-7 decembrie si -7...-8 grade la sfarsitul perioadei de prognoza", anunta meteorologii.

A.G.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#meteo zapada, #meteo decembrie regiuni, #prognoza meteo decembrie regiuni , #meteo