Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Dupa atatea ploi si frig, vine canicula - prognoza pe doua saptamani

Luni, 29 Iunie 2015, ora 14:36
5586 citiri
Meteo: Dupa atatea ploi si frig, vine canicula - prognoza pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Saptamana aceasta ne vom bucura de temperaturi placute pentru finalul lunii iunie, insa de saptamana viitoare vine canicula.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 29 iunie - 12 iulie, la finalul caruia se vor atinge si 34 de grade, la umbra.

Muntenia

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada pana pe 5 iulie, cand temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 28 de grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 14 si 16 grade.

Apoi se incalzeste considerabil, vremea devenind caniculara saptamana viitoare. In timpul zilei se vor atinge chiar si 34 de grade la umbra, iar media valorilor termice nocturne va fi de 18 grade.

Este posibil sa cada cateva ploi slabe, local, pe parcursul saptamanii in curs.

Transilvania

Saptamana aceasta debuteaza cu o vreme placuta pentru finalul lunii iunie. Temperaturile maxime vor ajunge pana la 24 de grade, in timp ce valorile termice minime vor fi de 11-12 grade, in medie.

Valorile termice cresc treptat din 1 iulie, urmand ca saptamana viitoare sa atinga 30-31 de grade in timpul zilei, iar noaptea 14-15 grade.

Sunt asteptate averse slabe, in special in perioada 30 iunie - 3 iulie si in jurul datei de 7 iulie.

Dobrogea

Saptamana aceasta va fi caracterizata de temperaturi obisnuite pentru data din calendar, cu maxime de 26 de grade si minime de 16-17 grade.

Apoi vine canicula, de saptamana viitoare inregistrandu-se, in medie, 30 de grade ziua si 20 de grade noaptea.

Pot aparea averse slabe, local, in intervalul 2-4 iulie.

Moldova

Pana pe 4 iulie, temperaturile vor oscila intre maxime de 25 si 28 de grade, minimele fiind cuprinse intre 13 si 16 grade. Saptamana viitoare va deveni deosebit de calduroasa, cu maxime de 33 de grade si minime de pana la 18 grade.

Va ploua slab pe arii restranse in perioada 1-3 iulie si in jurul datei de 7 iulie.

Oltenia

Zilele acestea vremea va fi obisnuita, cu temperaturi de circa 25 de grade in timpul zilei si valori termice de 14-16 grade in timpul noptii, insa de saptamana viitoare vremea devine caniculara.

Temperaturile diurne vor ajunge la o medie de 33-34 de grade, iar cele nocturne se vor situa in jurul valorii de 19 grade.

In primele zile ale saptamanii in curs ar putea cadea precipitatii slabe, insa sansele de averse vor fi extrem de reduse dupa aceea.

Banat

Saptamana aceasta, mercurul din termometre nu va depasi 27 de grade, iar in timpul noptii se vor inregistra 14-15 grade.

Vremea devine fierbinte dupa 1 iulie, cand maximele ajung la o medie de 30-34 de grade, in timp ce temperaturile minime vor fi de 18-19 grade.

In primele zile ale acestei saptamani si in intervalul 6-9 iulie vor cadea averse slabe cantitativ, sansele de precipitatii fiind scazute in restul intervalului.

Crisana

Vremea va fi obisnuita pentru aceasta perioada a verii, cand temperaturile maxime vor fi, in medie, de 26 de grade, iar cele minime de 13-14 grade.

Din 1 iulie se incalzeste treptat, iar vremea devine calduroasa. Maximele vor atinge si 34 de grade, in timp ce maximele vor urca pana la 17-18 grade.

Este posibil sa cada cateva ploi trecatoare luni si marti, precum si in jurul datei de 7 iulie.

Maramures

Valorile termice diurne vor oscila in jurul a 24 de grade, iar cele nocturne se vor incadra intre 11 si 12 garde, saptamana aceasta, urmand ca valorile caniculare sa isi faca simtita prezenta de saptamana viitoare.

Astfel, mercurul din termometre va urca pana la 32 de grade, iar temperaturile din timpul noptii vor fi de 15-16 grade.

In perioada 29 iunie-2 iulie si in jurul datei de 7 iulie vor cadea averse slabe cantitativ.

La munte

Saptamana aceasta, maximele vor oscila in jurul valorilor de 15-18 grade, iar minimele se vor situa intre 7 si 10 grade. Apoi se incalzeste si in zonele montane, unde temperaturile maxime vor urca pana la 24 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 14 grade.

Vremea va fi instabila saptamana aceasta, urmand ca sansele de ploi sa scada considerabil.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#meteo canicula, #meteo 2 saptamani, #vremea 2 saptamani , #meteo