Meteo: Frig in toata tara si ninsori - prognoza pe 2 saptamani

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 17:36
5476 citiri
Meteo: Frig in toata tara si ninsori - prognoza pe 2 saptamani

Vremea va continua sa se raceasca in zilele urmatoare, cand va ninge mai ales la munte, iar temperaturile vor cobori sub pragul inghetului, conform prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 24 noiembrie - 7 decembrie.

Banat

Vremea va fi din ce in ce mai rece, astfel incat, pe 26 noiembrie, temperaturile maxime nu vor mai trece de 5 grade, iar minimele vor oscila in jurul valorii de -1 grad.

Valorile termice cresc cu circa doua grade pana pe 29 noiembrie, iar in primele zile ale lunii decembrie se raceste din nou, maximele coborand spre 3 grade. Sansele de precipitatii sunt mai ridicate incepand de saptamana viitoare.

Crisana

Pana pe 30 noiembrie, temperaturile din timpul zilei vor oscila in jurul valorii de 7-8 grade, iar din a doua saptamana se raceste semnificativ, pana la o maxima de 3 garde. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, acesta se va incadra intre -2 si 1 grad. Dupa 27 noiembrie, se vor semnala ploi slabe.

Transilvania

Pana pe 4 decembrie, mercurul din termometre nu va depasi 4 grade, iar apoi se mai raceste cu aproximativ 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative, in cele mai reci nopti inregistrandu-se -5 grade. In intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie, meteorologii prognozeaza precipitatii mixte, in principal slabe.

Maramures

Pana pe 29 noiembrie, vremea va fi racoroasa, cu maxime de 3 grade si minime de -4 grade, insa apoi se incalzeste putin, astfel incat pana pe 1 decembrie avem 5-6 grade in timpul zilei si -2 grade noaptea.

Pana la sfarsitul perioadei de prognoza se raceste din nou, valorile diurne fiind de 2 grade, iar cele nocturne de -4 grade. Dupa 28 noiembrie sunt asteptate ploi, lapovite si ninsori, dar in cantitati mici.

Moldova

Vremea va fi deosebit de rece zilele acestea, astfel incat maximele vor fi de doar -2 grade. Pana pe 2 decembrie, valorile diurne vor ajunge la 1 grad. Intre 3 si 7 decembrie, maximele vor oscila in jurul a -2 grade.

In ceea ce priveste regimul nocturn, temperaturile vor ajunge si pana la -7 grade. Va fulgui pe tot parcursul primei saptamani, iar din 30 noiembrie sunt prognozate precipitatii mixte.

Dobrogea

Pana pe 7 decembrie, maximele se vor incadra intre 2 si 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -3 si 2 grade, mai frig fiind la finalul intervalului de prognoza. Vor cadea precipitatii mixte in special incepand de saptamana viitoare.

Muntenia

Vremea va fi mai rece decat in mod normal saptamana aceasta, cu maxime de 3 grade si minime de -3 grade. Se incalzeste usor pana pe 3 decembrie, cand valorile diurne vor ajunge la 4 grade, iar cele nocturne la 0 grade. Apoi se raceste din nou, urmand ca pana pe 7 decembrie mercurul din termometre sa nu arate mai mult de 1 grad in timpul zilei si - 4 grade noaptea.

Pana pe 28 noiembrie va fulgui si va burnita, iar din 29 noiembrie sunt asteptate precipitatii mixte.

Oltenia

Pana pe 27 noiembrie, maximele nu vor depasi 1 grad, iar minimele vor ajunge pana la -3 grade. Valorile termice cresc cu 2-3 grade pana pe 2 decembrie, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare se raceste din nou. Dupa data de 28 noiembrie creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece pana pe 27 noiembrie, maximele incadrandu-se intre -1 si -3 grade, iar pana pe 2 decembrie, temperaturile diurne vor ajunge la 2 grade. Apoi se raceste din nou, maximele coborand spre -1 grad.

Sunt asteptate ninsori slabe in primele zile ale acestei saptamani, iar din 28 noiembrie sansele de precipitatii, predominant ninsori, cresc considerabil.

D.T.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vremea noiembrie, #vremea decembrie, #meteo noiembrie, #vremea 2 saptamani , #meteo