Meteo: Frig si ninsori de Ziua Nationala

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 07:29
6165 citiri
Meteo: Frig si ninsori de Ziua Nationala
Foto: Arhiva Pixabay

Iarna este punctuala anul acesta. Incepe chiar pe 1 Decembrie, cu o zi rece si cer noros, dar si cu doua coduri galbene de ninsori si vant puternic.

Primul cod intra in vigoare joi, la ora 17:00, si este valabil pana vineri dimineata la ora 8:00. Meteorologii ne avertizeaza ca in acest interval se vor semnala ninsori insemnate si viscolite la munte, in nordul si centrul tarii. Indeosebi in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, cantitatile de precipitatii vor depasi local 20...25 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent.

De asemenea, vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50...60 km/h si, mai ales in zona montana inalta, peste 65...75 km/h, viscolind ninsoarea si reducand semnificativ vizibilitatea.

Atentie, soferi! In Banat si Crisana se vor semnala precipitatii mixte, ce vor favoriza, pe arii restranse, formarea poleiului.

Al doilea cod galben vizeaza intreaga tara. Va intra in vigoare vineri dimineata, la ora 8:00, si se va incheia sambata, la ora 2:00.

In intervalul mentionat, vantul va cunoaste intensificari in special in vestul, sudul si estul tarii, iar ninsorile vor fi insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, dar si in nordul si centrul tarii.

Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

In Bucuresti, ziua de joi va fi marcata de cer partial noros, dar sansele de precipitatii sunt reduse. Temeperatura maxima va fi de 4 grade Celsius.

Maximele in marile orase vor arata astfel:

Baia Mare: 2 grade

Brasov: 0 grade

Cluj-Napoca: 1 grad

Constanta: 3 grade

Craiova: 4 grade

Galati: 4 grade

Iasi: 2 grade

Suceava: 3 grade

Timisoara: 4 grade

Iata si cum va fi vremea de alegeri - prognoza meteo pe doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#prognoza meteo 1 decembrie , #meteo