Meteo: Frig, vijelii si grindina - cod galben in Bucuresti si mai multe judete

Joi, 07 Mai 2015, ora 08:27
8305 citiri
Meteo: Frig, vijelii si grindina - cod galben in Bucuresti si mai multe judete

Dupa temperaturi care au amintit mai degraba de miez de vara decat de inceput de mai, vremea schimba foaia. Ploile revin in forta in tabloul meteo, vantul prinde putere si temperaturile isi pierd din avant, iar maximele prognozate de meteorologi pentru joi nu mai trec de 26 de grade.

De altfel, pana joi seara este in vigoare o avertizare meteo de ploi si vijelii, valabila pentru Banat, Crisana, Transilvania, Maramures si Oltenia.

Mai mult, pana la ora 09:30, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de furtuna pentru Bucuresti si judestul Ilfov si, partial, pentru judetul Prahova.

In aceste zone se vor inregistra intensificari ale vantului ce vor avea pe arii restranse aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot depasi izolat 15-20 l/mp.

Tot un cod galben de furtuna a fost emis, pana la ora 09:00, si pentru judetul Olt, unde se vor inregistra descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, oar aversele pot depasi izolat 10-15 l/mp.

Meteorologii au emis un cod galben de furtuna, valabil pana la 09:40, si pentru jumatatea de vest a judetelor Ialomita si Calarasi si sudul judetului Buzau.

Se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina, averse ce pot depasi 25 l/mp.

Tot sub cod galben de furtuna pana la ora 09:30 se afla si jumatatea sudica a judetelor Arges si Dambovita si nordul judetelor Teleorman si Giurgiu.

Se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari ale vantului ce vor avea pe arii restranse aspect de vijelie, averse ce pot depasi izolat 15 l/mp.

Dupa grindina de dimineata, din Bucuresti, ziua va fi in continuare mohorata, cu nori multi, ploi si vant agitat. Mercurul nu trece in termometre de 22 de grade.

In sud-vestul tarii soarele pierde batalia cu norii aducatori de ploaie. Daca zilele trecute se inregistrau si maxime de pana la 32 de grade, mercurul nu mai reuseste sa treaca de 27 de grade. Va ploua toata ziua si, mai ales in a doua jumatate a zilei, vantul va sufla in rafale.

In Moldova va fi si mai rece, cu maxime care abia depasesc 22 de grade in nordul regiunii si 24 de grade in rest.

Si la mare, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi averse moderate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 - 19 de grade, iar cele minime intre 13 si 14 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 11 si 13 grade.

Vineri, vremea se mai imbuneaza. Cerul va fi variabil, iar innorari temporare si pe arii restranse ploi slabe vor fi, in a doua parte a zilei indeosebi, in zona Carpatilor Orientali si in regiunile estice si sud-estice, unde si vantul va avea ceva rabufniri. Maximele vor situa intre 18 grade in depresiuni si 26 de grade in Oltenia si sudul Banatului.

In Capitala, norii isi impart cerul cu soarele. Vantul nu mai este atat de agitat, insa bucurestenii ar putea avea nevoie de umbrele spre dupa-amiaza. Meteorologii prognozeaza 23 de grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#meteo vremea 7 mai, #meteo vremea prognoza joi, #meteo vremea Bucuresti 7 mai , #meteo