Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Iarna e doar prelungirea toamnei - cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 15:02
5618 citiri
Meteo: Iarna e doar prelungirea toamnei - cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii
Foto: Arhiva

Pe romani ii asteapta inca doua saptamani de vreme neobisnuit de calda, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), realizata pentru perioada 13-26 ianuarie.

Banat

Pana pe 15 ianuarie, temperaturile maxime vor creste usor si vor depasi 10 grade

Celsius, mai ales in zona deluroasa. O scadere a valorilor termice se va resimi in jurul datei de 16 ianuarie. Pana la sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor creste din nou, cu aproximativ 4 grade.

Tendina vremii pentru cea de-a doua saptamana este de racire usoara si treptata, pana la valori de circa 5 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive in cea mai mare parte a intervalului, in afara de ultimele zile, cand acestea vor cobori sub pragul de inghet.

Sanse mai mari de precipitaii vor fi pe 15-16 ianuarie si din nou incepand cu 19

ianuarie. La inceput vor fi ploi, iar spre sfarsitul intervalului se pot semnala, trecator, lapovite si ninsori.

Crisana

In prima saptamana, valorile maxime vor fi in crestere, de la medii de 5-6 grade pana la 10-11 grade in weekend, cand va fi mult mai cald decat in mod obisnuit. In cea de-a doua saptamana, temperaturile incep sa scada treptat, mai ales dupa data de 22 ianuarie, pana la valori de circa 4 grade in ultimele zile, temperaturi inca usor mai ridicate decat normalul perioadei.

Minimele nocturne vor fi negative in primele zile si, din nou, dupa data de 22 ianuarie. Va ploua slab pe 15 si 16 ianuarie, dar si dupa data de 19 ianuarie. In ultimele zile din interval vor fi posibile si lapovite si ninsori.

Transilvania

Pana pe 15 ianuarie, temperaturile maxime cresc cu 3-4 grade, apoi scad puin, pentru ca la sfarsitul acestei saptamani si la inceputul saptamamanii viitoare sa se atinga din nou medii de 6-7 grade. In intervalul 22 - 26 ianuarie, regimul termic va fi in scadere cu aproximativ 4 grade, dar maximele raman mai ridicate decat normalul perioadei.

Temperaturile minime vor fi negative in majoritatea zilelor, iar cel mai frig va fi la inceputul si la sfarsitul intervalului, cand in depresiuni, izolat, va fi ger.

Probabilitatea de precipitaii va fi mai ridicata in zilele de 15 si 16 ianuarie, apoi dupa data de 19 ianuarie. Precipitaiile vor fi slabe, ploi in prima saptamana, apoi mixte.

Maramures

In intervalul 13 - 21 ianuarie, temperatura va avea oscilaii spre valori tot mai ridicate si se va ajunge la maxime de 7-8 grade. Din 21 ianuarie, tendina vremii este de racire si revenire la temperaturi de 2-3 grade.

Cele mai reci nopi vor fi intre 13 - 15 ianuarie si 23 - 26 ianuarie, cand minimele vor cobori frecvent sub 0 grade. Cele mai mari sanse de precipitaii vor fi la mijlocul primei saptamani, fiind vorba de ploi, si dupa data de 18 ianuarie, cand sunt posibile precipitatiii mixte.

Moldova

In prima saptamana, valorile maxime vor oscila intre 6 grade pe 15 ianuarie si 2-3 grade pe 17 si 18 ianuarie. In saptamana urmatoare, dupa o crestere usoara in primele doua zile, temperaturile vor cobori treptat spre valori apropiate de normalul perioadei.

Evoluia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare, iar cele mai friguroase nopi vor fi la inceputul si la sfarsitul intervalului. Dupa data de 16 ianuarie, vor fi posibile precipitaii slabe, la inceput sub forma de ploaie, apoi, trecator, si lapovia si ninsoare.

Dobrogea

In cele doua saptamani, vremea va fi mai calda decat in mod normal. La jumatatea primei saptamani si din nou in jurul datei de 21 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 9-10 grade.

Intre 17 si 19 ianuarie, dar si la finalul intervalului, vremea va fi mai rece, dar nici atunci mediile diurne nu vor cobori sub 4 grade. Valorile minime vor fi negative doar in primele si in ultimele dimineti.

Din data de 16 ianuarie, trecator, vor fi posibile precipitaii, mai ales sub forma de ploaie slaba.

Muntenia

Pana in jurul datei de 21 ianuarie, valorile maxime se vor menine ridicate,

astfel ca in zilele cele mai calde media va fi de aproximativ 9 grade.

Dupa aceasta data, temperaturile vor incepe sa scada usor si treptat pana la medii de

4-5 grade, inca destul de ridicate pentru a doua parte a lunii ianuarie.

In privinta temperaturilor nocturne, cele mai mici valori se vor inregistra la inceputul primei saptamani si la finalul celei de-a doua, cand pot cobori spre - 5 grade. Din data de 16 ianuarie, local, vor fi condiii de precipitaii, in general slabe cantitativ, predominand ploile.

Oltenia

Vremea va fi mai calda decat in mod normal, in tot intervalul de prognoza. In zilele cele mai calde, maximele vor fi de 8-9 grade, iar in zilele mai reci nu vor cobori sub 4 grade.

Cele mai scazute minime, cu valori preponderent negative, vor fi in intervalele 13-16 ianuarie si 24-26 ianuarie. Temporar vor fi condiii de ploi slabe, incepand cu data de 15 ianuarie.

La munte

Pana la mijlocul celei de-a doua saptamani, temperaturile maxime vor fi pozitive

si se vor situa intre 2 si 4 grade, apoi vor incepe sa scada sub 0 grade. Media minimelor se va menine negativa in ambele saptamani, iar cele mai reci nopi vor fi la

inceputul si finalul intervalului de prognoza. Trecator vor fi precipitaii mixte, iar spre final vor fi mai ales sub forma de ninsoare.

D.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vremea doua saptamani, #vremea ianuarie, #meteo doua saptamani, #meteo ianuarie , #meteo