Meteo: In sfarsit, respiram. Temperaturi in scadere si ploi in toata tara

Joi, 13 Iulie 2017, ora 07:04
9007 citiri
Meteo: In sfarsit, respiram. Temperaturi in scadere si ploi in toata tara
Foto: Arhiva Pixabay

Dupa zilele fierbinti de inceput de saptamana, joi vine cu temperaturi cu circa 2 - 3 grade mai mici fata de miercuri. Ploile, insa, cuprind toata tara si vor fi insotite de descarcari electrice.

De altfel, este in vigoare o informare potrivit careia pana joi, la ora 23:00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

"Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 35 - 45 de litri pe metru patrat", au anuntat meteorologii.

Aceste fenomene vor fi prezente, in noaptea de miercuri spre joi, mai ales in regiunile vestice. Pe parcursul zilei de joi, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in nordul, centrul si estul tarii.

In ceea ce priveste temperaturile, acestea sunt in scadere fata de zilele trecute. Cel mai cald va fi joi in Oltenia, regiune pentru care meteorologii anunta o maxima de 35 de grade, si Muntenia, unde temperaturile nu vor depasi 34 de grade. O maxima de 33 de grade este anuntata pentru Dobrogea si una de 32 de grade pentru Moldova si Banat.

In Crisana vor fi cel mult 31 de grade, iar in Transilvania 29. Cel mai racoare va fi in Maramures, unde temperaturile nu vor depasi 26 de grade.

In Capitala, cerul va fi temporar noros, vor fi averse insotite de descarcari electrice, iar mercurul din termometre nu va urca mai mult de 32 de grade.

Iata temperaturile maxime de joi in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 32 grade Celsius

Arad: 30 grade Celsius

Botosani: 26 grade Celsius

Cluj-Napoca: 25 grade Celsius

Craiova: 33 grade Celsius

Constanta: 28 grade Celsius

Iasi: 30 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 33 grade Celsius

Sibiu: 28 grade Celsius

Sulina: 25 grade Celsius

Timisoara: 30 grade Celsius

Vineri, ploile dispar din marea majoritate a regiunilor tarii, continuand sa cada doar in Muntenia. Temperaturile vor scadea si mai mult, cel mai cald urmand sa fie in Oltenia, unde se anunta o maxima "decenta", de 32 de grade Celsius.

Cel mult 31 de grade se vor inregistra in Banat si maximum 29 in Crisana si Muntenia. Temperaturile nu vor urca peste 28 de grade in Dobrogea si Muntenia si nu vor trece de 27 in Transilvania. O maxima de 26 de grade anunta meteorologii pentru Maramures.

In Bucuresti, se anunta cer variabil si cel mult 28 de grade.

Iata temperaturile maxime de vineri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 28 grade Celsius

Arad: 28 grade Celsius

Botosani: 24 grade Celsius

Cluj-Napoca: 24 grade Celsius

Craiova: 29 grade Celsius

Constanta: 25 grade Celsius

Iasi: 25 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 27 grade Celsius

Sibiu: 26 grade Celsius

Sulina: 24 grade Celsius

Timisoara: 30 grade Celsius

Sambata, ploile revin peste tot, mai putin in Dobrogea, iar temperaturile raman in linii mari aceleasi cu cele de vineri, asa ca nu se poate vorbi despre canicula.

Vezi cum va fi vremea pana pe 23 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo joi, #furtuni vijelii joi, #ploi joi, #canicula iulie, #vreme vineri 14 iulie, #prognoza meteo iulie , #meteo
Comentarii