Meteo: Inca doua zile cu ploi, grindina si vijelii

Joi, 30 Mai 2019, ora 07:15
7327 citiri
Meteo: Inca doua zile cu ploi, grindina si vijelii
Foto: Arhiva Pixabay

Vremea se mentine calda, dar vestea proasta este ca nu scapam de ploi. Pana sambata dimineata este in vigoare o informare meteo de ploi, grindina si vant puternic pentru toate regiunile.

Joi aversele se vor extinde catre sud si est si vor fi si descarcari electrice, iar pe alocuri si caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, care la inceputul averselor vor putea lua si aspect de vijelie. In Moldova se vor inregistra cele mai multe astfel de fenomene.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte din tara, iar temperaturile maxime vor fi situate in general intre 19 si 29 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in Muntenia si Dobrogea, iar cele mai scazute in Transilvania.

ANM a emis, joi dimineata, o atentioanare nowcastig de tip cod galben de furtuna valabila pana la ora 8 pentru judetul Mures. Astfel, se anunta frecvente descarcari electrice, averse ce vor cumula 20...25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului si gridina.

In Bucuresti, maxima la amiaza se va situa in jurul valorii de 29 de grade.

Miercuri, meteorologii au emis o prognoza speciala pentru Capitala si au anuntat ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii incepand cu ziua de joi, dar furtuna a venit inca din noaptea de miercuri spre joi.

"Cerul va avea innorari temporar accentuate dupa-amiaza si noaptea cand vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si posibil grindina. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar ca minima va fi de 15...16 grade", a transmis ANM miercuri.

Iata maximele de joi in alte orase din tara:

Brasov: 24 grade

Oradea: 21 grade

Constanta: 25 grade

Suceava: 22 grade

Baia Mare: 22 grade

Cluj-Napoca: 22 grade

Pitesti: 26 grade

Sibiu: 23 grade

Iasi: 27 grade

Galati: 29 grade

Arad: 22 grade

Ploiesti: 27 grade

Timisoara: 23 grade

Craiova: 27 grade

Drobeta-Turnu Severin: 24 grade

Giurgiu: 27 grade

Targu Mures: 24 grade

Vineri temperaturile scad usor, iar ploile continua in toata tara. Sunt asteptate si descarcari electrice si vant puternic.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in Capitala si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si posibil grindina.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 14-15 grade, mai anunta meteorologii.

Iata maximele de vineri in alte orase din tara:

Brasov: 22 grade

Oradea: 21 grade

Constanta: 24 grade

Suceava: 20 grade

Baia Mare: 22 grade

Cluj-Napoca: 22 grade

Pitesti: 22 grade

Sibiu: 22 grade

Iasi: 24 grade

Galati: 26 grade

Arad: 22 grade

Ploiesti: 23 grade

Timisoara: 21 grade

Craiova: 23 grade

Drobeta-Turnu Severin: 23 grade

Giurgiu: 24 grade

Targu Mures: 22 grade

Iata cum va fi vremea pana pe 9 iunie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#meteo joi 30 mai, #meteo vineri 31 mai , #meteo