Meteo: Inca o zi caniculara. Cateva regiuni scapa insa de zapuseala

Miercuri, 09 August 2017, ora 08:33
5064 citiri
Meteo: Inca o zi caniculara. Cateva regiuni scapa insa de zapuseala
Foto: Arhiva Pixabay

Temperaturile vor ramane si miercuri caniculare in mare parte din tara. Scapa doar nordul si estul tarii, unde maximele vor depasi cu putin 30 de grade.

De altfel, ANM a emis marti o atentionare de cod galben de canicula si disconfort termic valabila pentru miercuri si o alta de tip cod portocaliu pentru joi.

Astfel, codul galben de canicula va afecta miercuri jumatatea de vest a tarii. In Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei si al Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade si izolat, in Campia de Vest, vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.

Joi, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Astfel, in zonele joase de relief din vest si local din centru si sud, vremea va fi caniculara, aici fiind valabil un cod portocaliu. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul de 80 de unitati. Minimele nocturne nu vor cobori, in general, sub 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 24...25 de grade.

In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade.

Joi, cod galben de canicula va fi in Maramures, nordul Crisanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul si estul Olteniei si in sud-vestul Munteniei. In aceste zone disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35...37 de grade.

In ceea ce priveste temperaturile maxime, pe regiuni, ANM anunta ca miercuri cel mai racoare va fi Moldova (31 de grade) si in Dobrogea (32 de grade). Temperaturile vor urca pana la 34 de grade in Maramures, pana la 35 in Muntenia, 36 in Transilvania, Crisana si Oltenia si 38 in Banat.

In Capitala se anunta o maxima de 35 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Arad: 38 grade Celsius

Botosani: 32 grade Celsius

Cluj-Napoca: 34 grade Celsius

Craiova: 36 grade Celsius

Constanta: 30 grade Celsius

Iasi: 32 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 36 grade Celsius

Sibiu: 34 grade Celsius

Sulina: 29 grade Celsius

Timisoara: 38 grade

Joi, mai ales vestul tarii se va incinge, temperaturile urcand aici pana aproape de 40 de grade. Sunt anuntate maxime de 39 de grade atat pentru Banat si Crisana, cat si pentru Oltenia. Temperaturile vor urca pana la 37 de grade in Transilvania si pana la 36 in Muntenia si Maramures.

Dobrogea va avea parte de o maxima de 35 de grade, in timp ce in Moldova nu vor fi mai mult de 34 de grade Celsius.

In Bucuresti cerul va fi mai mult senin si vor fi atinse 36 de grade.

Iata temperaturile maxime de joi in cateva orase ale tarii:

Arad: 38 grade Celsius

Botosani: 34 grade Celsius

Cluj-Napoca: 34 grade Celsius

Craiova: 37 grade Celsius

Constanta: 31 grade Celsius

Iasi: 35 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 36 grade Celsius

Sibiu: 35 grade Celsius

Sulina: 29 grade Celsius

Timisoara: 39 grade Celsius

Vineri nu vor fi schimbari. In continuare vremea va fi caniculara in toata tara, vestul si sud-vestul tarii avand cel mai mult de suferit. Pentru regiuni ca Banat si Oltenia sunt anuntate maxime de 39 de grade.

Meteorologii mai anunta ca valul de caldura va persista pana spre sfarsitul saptamanii. In zonele de munte, indeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restranse in timpul dupa-amiezelor vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice.

Citeste si cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo miercuri 9 august, #vremea joi 10 august, #august temperaturi, #canicula august, #vremea ANM , #meteo