Meteo: Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 07:42
3799 citiri
Meteo: Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie
Foto: Arhiva Pixabay

Mini-vacanta de 1 decembrie, care incepe de joi, vine cu vreme mohorata, ploi si chiar viscol in zonele montane. In plus, temperaturile scad sambata, cand in vestul si centrul tarii se anunta lapovita si ninsoare.

De altfel, ANM a emis miercuri o informare meteo de vreme rea valabila pentru aproape toata tara si o avertizare de tip cod galben de viscol pentru zonele de munte.

Informarea meteo de vreme rea vizeaza intervalul 30 noiembrie, ora 02:00 - 01 decembrie, ora 02:00, cand la munte vantul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depasi 60...65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar in restul zonei precipitatiile vor fi mixte si se va forma polei.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari in Banat si pe litoral, de pana la 60...70 km/h.

In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei si local in Transilvania va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, iar pe spatii restranse se va semnala polei.

Avertizarea de tip cod galben de viscol este valabila joi, 30 noiembrie, in intervalul orar 06:00 - 22:00.

In judetul Caras-Severin si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Alba si Hunedoara vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 70...80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zapada, iar ninsoarea va fi viscolita, adauga meteorologii.

Joi, sunt anuntate ploi in toata tara, mai putin in Dobrogea. Va fi in continuare cel mai cald in Dobrogea, regiune pentru care ANM anunta o maxima de 15 grade Celsius. In Muntenia se pot atinge 12 grade, in Moldova 11, in Banat 10, 9 grade in Crisana si 8 in Transilvania si Maramures.

Capitala va avea parte de cer noros si o maxima mai ridicata decat zilele trecute: 10 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de joi in cateva orase ale tarii:

Arad: 7 grade Celsius

Botosani: 5 grade Celsius

Brasov: 7 grade Celsius

Cluj-Napoca: 5 grade Celsius

Craiova: 5 grade Celsius

Constanta: 15 grade Celsius

Iasi: 8 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 7 grade Celsius

Sibiu: 7 grade Celsius

Sulina: 13 grade Celsius

Timisoara: 10 grade Celsius

Si vineri va continua sa ploua, singura regiune ocolita de precipitatii fiind Maramures. Ramane la fel de cald in Dobrogea, unde se vor inregistra 16 grade. In Muntenia e anuntata o maxima de 11 grade, in Oltenia si Moldova una de 10 grade, iar in Banat si Transilvania se pot inregistra 8 grade Celsius. Cel mai frig va fi in Crisana si Maramures, unde nu se voe depasi 6 grade.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab si vor fi cel mult 10 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de vineri in cateva orase ale tarii:

Arad: 5 grade Celsius

Botosani: 6 grade Celsius

Brasov: 7 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 7 grade Celsius

Constanta: 16 grade Celsius

Iasi: 8 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 9 grade Celsius

Sibiu: 6 grade Celsius

Sulina: 14 grade Celsius

Timisoara: 6 grade Celsius

Sambata, va ploua in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia si vor fi lapovita si ninsoare in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures. In toata tara, mai putin Dobrogea, temperaturile scad. In timp ce in estul tarii se pot atinge 17 grade Celsius, in Maramures, Crisana si Transilvania nu se vor depasi 5 grade Celsius.

O maxima de 6 grade e anuntata pentru Moldova, una de 7 pentru Banat si una de 9 pentru sudul tarii, Muntenia si Oltenia.

In Capitala, cerul va fi mai mult noros, va ploua si vor fi maximum 9 grade.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius

Botosani: 1 grade Celsius

Brasov: 5 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 6 grade Celsius

Constanta: 16 grade Celsius

Iasi: 3 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 8 grade Celsius

Sibiu: 5 grade Celsius

Sulina: 15 grade Celsius

Timisoara: 4 grade Celsius

Duminica, vor fi precipitatii mixte in nordul Moldovei si Transilvania si ploi in sudul tarii. Temperaturile vor ramane mici in toata tara, mai ales in jumatatea de nord, scazand cu cateva grade inclusiv in Dobrogea.

In Bucuresti cerul va fi noros, va ploua slab si vor fi cel mult 8 grade.

Citeste si cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo joi 30 noiembrie, #meteo vineri 1 decembrie, #meteo vacanta 1 decembrie, #meteo weekend, #vreme inceput decembrie , #meteo