Meteo: Minus 31 de grade, dar nu mai ninge

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 09:24
4957 citiri
Meteo: Minus 31 de grade, dar nu mai ninge
Foto: Sorin Onisor/Facebook

Gerul persista si vineri, insa ninsorile nu mai fac parte din peisajul meteo si, doar la munte va mai fulgui usor.

Suntem in plina informare de vant si ger, valabila pana sambata, la ora 18:00, atsfel incat maximele anuntate de meteorologi vor fi cuprinse intre minus 9 grade in depresiuni si 4 grade cu plus in vest.

In Bucuresti va fi si mai frig. Ziua debuteaza cu minus 15 grade si, la amiaza, mercurul nu urca mai mult de minus sapte grade Celsius.

Mercurul termometrelor a coborat vineri dimineata pana la minus 31 de grade Celsius la Intorsura Buzaului. Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005.

In vest, vremea se incalzeste semnificativ, astfel ca se vor inregistra minus 1 grad la Timisoara si Arad, zero grade la Oradea si 4 grade cu plus la Resita. Mai cresc valorile termice si in Maramures si Transilvania, dar mai putin, asa ca tot maxime negative vor fi si vineri, de la minus 9 grade la Cluj-Napoca pana la minus 4 grade la Baia Mare si Sibiu.

In sud, vremea se mentine rece, iar soarele este scump la vedere. Meteorologii anunta minus 10 grade la Giurgiu, minus 6 minus 7 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Buzau, minus 3 grade la Ramnicu Valcea, Pitesti si Targoviste. Pe litoral, maximele ajung pana la 3 grade cu plus.

Sambata, vremea se mai incalzeste, indeosebi in vestul tarii. Totusi, norii se aduna tot mai multi si spre seara incep precipitatiile, atat lapovite sau ninsori, cat si ploi, care peste noapte se extind in toata jumatatea de vest a tarii, favorizand producerea de polei.

Termometrele mai castiga cateva grade si in Bucuresti. Vantul nu trece de moderat, soarele apare si el printre nori si maximele ajung la minus 3 grade, valoare de altfel normala pentru aceasta perioada a lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#vremea meteo 14 decembrie, #meteo vremea prognoza vineri, #vremea Bucuretsi meteo , #meteo