Meteo: Ne pregatim de iarna - ceata, ploaie, polei

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 09:11
3822 citiri
Meteo: Ne pregatim de iarna - ceata, ploaie, polei

Saptamana debuteaza cu temeperaturi mai ridicate decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului insa, treptat, iarna isi face simtita prezenta.

Luni, va fi vreme destul de calda in toata tara, exceptie facand nord-estul tarii, unde temperatura aerului va marca o scadere, apropiindu-se de normalul perioadei.

Soarele va imparti cerul cu norii, iar meteorologii anunta ploi scurte in sudul si centrul tarii. Cativa stropi de ploaie sunt posibili si in regiunile nordice.

De alfel, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, atentionari nowcasting cod galben de ceata, burnita si polei pentru trei judete din Moldova si zona Dobrogei, inclusiv pentru autostrada A2.

La amiaza, in nordul Moldovei temperatura nu trece de minus 1 grad, in timp ce in Banat vor fi maxime de 15, chiar 16 grade cu plus.

In Capitala, prima zi a saptamanii aduce o vreme calda pentru a doua jumatate de ianuarie. Din cand in cand, norii pun stapanire pe cer si vor fi conditii de ploaie, mai ales dimineata. Mercurul urca insa in termometre pana la 8 grade Celsius.

In regiunile intercarpatice, se anunta vreme de primavara. Se vor inregistra 16 grade la Timisoara, 13 grade la Oradea, 10 grade la Bistrita si 11 la Sibiu si Brasov. Ploile se concentreaza in Maramures si estul Transilvaniei, dar in restul regiunii reuseste sa razbata si soarele.

In sud, dupa ceata matinala, se vor inregistra maxime maxime de 9-10 grade, chiar 13 grade in sudul Munteniei, la Calarasi. In Dobrogea, sunt temperaturi de 14 grade in Constanta si 12 la Tulcea.

Iarna incepe sa se instaleze in Moldova. In Galati vor fi 9 grade, dar temperaturile scad semnificativ spre nordul regiunii, astfel ca la Suceava mercurul din termometre nu mai trece de pragul de inghet.

Marti, se anunta vreme inchisa. Va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana si in Moldova precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare si vor fi conditii de polei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo vremea 20 ianuarie, #meteo vremea prognoza, #meteo ianuarie vremea luni , #meteo