Meteo: Ninsoarea incepe sa puna stapanire pe Romania

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 08:50
7661 citiri
Meteo: Ninsoarea incepe sa puna stapanire pe Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Incet-incet, ninsorile vor pune stapanire pe mare parte din tara. Asta nu se intampla, insa, de sambata, cand de lapovita si ninsoare vor avea parte doar Maramuresul, Transilvania si Moldova, in restul regiunilor urmand sa ploua. Lucrurile se schimba in zilele care urmeaza.

De altfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod galben de ninsori si viscol in zonele montane din 14 judete: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Alba si Sibiu. Avertizarea va fi valabila de vineri noapte, de la ora 01:00, pana sambata la ora 13:00.

Potrivit meteorologilor, in acest interval, in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali si Orientali, precum si in vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada local consistent, iar vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand zapada, mai ales in zona inalta de munte.

De asemenea, meteorologii au transmis o informare de ploi, ninsori la munte si vant puternic, pentru majoritatea zonelor tarii, incepand de vineri, de la ora 21:00, si pana sambata la ora 18:00.

In acest interval, in Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15-20 l/mp si pe arii restranse 25-30 l/mp. In Transilvania si Maramures, precum si la munte, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat se va semnala polei. In nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare, spulberand zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum si pe litoral, vor fi rafale de 60-70 km/h, potrivit meteorologilor.

In ceea ce priveste temperaturile de sambata, acestea sunt mici in mai toata tara, exceptie facand Dobrogea, unde se pot atinge 14 grade Celsius. Vor fi maximum 8 grade in Oltenia, 7 in Muntenia, 6 in Banat, 5 in Crisana, Transilvania si Moldova si 4 in Maramures.

In Capitala se anunta cer mai mult noros, ploaie importanta cantitativ si o maxima modesta, de numai 6 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius

Botosani: 1 grade Celsius

Brasov: 4 grade Celsius

Cluj-Napoca: 2 grade Celsius

Craiova: 6 grade Celsius

Constanta: 13 grade Celsius

Iasi: 2 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 7 grade Celsius

Sibiu: 3 grade Celsius

Sulina: 13 grade Celsius

Timisoara: 4 grade Celsius

Duminica, vor fi lapovita si ninsoare in Maramures, Transilvania, Moldova, Crisana si Banat. Scapa de precipitatiile mixte doar Muntenia si Dobrogea, regiuni unde va ploua.

Temperaturile vor mai scadea cu circa un grad, nu si in Dobrogea, unde pot urca pana la 14 grade Celsius. Vor fi cel mult 7 grade in Muntenia, 6 in Oltenia, 5 in Moldova, 4 in Banat si Transilvania si doar 3 grade in Crisana si Maramures.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab si vor fi maximum 5 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Arad: 1 grade Celsius

Botosani: 0 grade Celsius

Brasov: 8 grade Celsius

Cluj-Napoca: 2 grade Celsius

Craiova: 4 grade Celsius

Constanta: 13 grade Celsius

Iasi: 2 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 4 grade Celsius

Sibiu: 2 grade Celsius

Sulina: 11 grade Celsius

Timisoara: 2 grade Celsius

Ziua de luni aduce ninsori in toate regiunile, mai putin in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, in estul tarii nefiind excluse ploile. Temperaturile continua sa scada peste tot, chiar si in Dobrogea, unde nu se vor mai inregistra mai mult de 8 grade Celsius.

Vor fi cel mult 6 grade in Muntenia, Oltenia si Moldova, cate 2 grade in Transilvania, Crisana si Banat si doar 0 grade Celsius in Maramures.

In Bucuresti cerul va fi partial noros, cu ceva sanse sa vedem si soarele. Maxima mai urca putin, pana la 7 grade Celsius.

Citeste si cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo sambata 2 decembrie, #vremea weekend, #meteo duminica 3 decembrie, #meteo vacanta 1 decembrie, #vreme inceput decembrie , #meteo
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Parazăpezi?