Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Viscol, vant si frig - cand revin ninsorile abundente

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 09:46
4578 citiri
Meteo: Viscol, vant si frig - cand revin ninsorile abundente
Foto: Arhiva

Meteorologii au prelungit, luni, codurile portocaliu si galben de ninsoare si viscol in mai multe judete. Stratul de zapada va creste, iar vantul nu se va potoli nici in urmatoarele zile.

Luni va ninge in continuare in zonele de est si sud-est ale tarii, iar, pe arii restranse, echivalentul in apa al zapezii va depasi 10 - 15 litri pe metru patrat, asa ca stratul de nea va mai creste.

In Dobrogea, vantul va continua sa sufle puternic, iar in sudul Moldovei si in estul Munteniei se vor inregistra intensificari ale vantului ce vor depasi 50 - 60 de kilometri pe ora. In aceste zone, zapada va fi viscolita sau spulberata.

In celelalte regiuni ale tarii va ninge slab pe arii restranse, dar vremea va ramane rece. Valorile maxime vor fi de -7 grade in Moldova si vor ajunge la cel mult 0 grade in zona Deltei.

Bucurestenii au parte de un inceput de saptamana rece. In primele ore ale diminetii de luni va continua sa ninga slab, iar intensitatea vantului va mai scadea. Va fi mai frig decat este normal in aceasta perioada, maximele ajungand la -4 grade Celsius.

Romania, sub zapada - LIVE

Marti, va mai ninge slab in regiunile de nord si nord-este, iar vantul se domoleste pe intreg teritoriul tarii. Totusi, ninsorile revin in forta in noaptea de marti spre miercuri, iar dimineata se extind si in zonele sudice, unde vantul va incepe din nou sa sufle puternic.

In sudul Dobrogei se vor semnala precipitatii mixte si conditii de polei, iar temperaturile maxime vor porni de la -8 grade in nordul Moldovei si vor ajunge la 1-2 grade in Maramures si Transivania.

Vremea va fi rece si in Bucuresti, cu vant moderat si cer mai mult noros. Temperaturile maxime nu vor depasi -4 grade Celsius.

De miercuri, ninsorile abundente si vantul puternic vor reveni in tara noastra. Cel mai mult va ninge in zonele de sud si de sud-est, dar si in Carpatii Meridionali si de Curbura.

In aceste regiuni, echivalentul in apa al precipitatiilor va depasi, pe arii restranse, 10 - 15 litri pe metru patrat, iar un nou strat de zapada consistent se va depune. Precipitatiile mixte sunt asteptate in Dobrogea, fiind posibil sa se depuna polei.

In plus, in estul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei, vantul va suferi intensificari puternice, avand viteze ce vor depasi, temporar, 60 de kilometri pe ora. Vremea va fi gereoasa in est si nord-est si mai rece decat in mod normal in celelalte regiuni.

Bucurestenii vor avea parte, din nou, de ninsoare abundenta, mai ales dupa-amiaza si seara. Vantul va fi din ce in ce mai puternic, cu intensificari de 40 - 45 de kilometri pe ora. Zapada va fi viscolita sau spulberata, iar maximele nu vor depasi -3 grade.

Update

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, luni dimineata, avertizarile de vreme rea, mai multe judete fiind sub coduri galben si portocaliu de ninsoare si viscol.

Astfel, pana la ora 17:00, codul portocaliu va fi valabil pentru judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Tulcea si Vrancea, unde viteza vantului la rafala va mai depasi 60-70 km/h, continuand sa troieneasca puternic zapada, iar vizibilitatea se va mentine redusa.

De asemenea, pana la ora 23:00, codul galben va fi valabil pentru judetele Iasi, Vaslui si Bacau, unde va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vremea Romania, #vremea Bucuresti, #ninsoare Romania, #vant puternic , #meteo