Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Nu scapam de zapuseala. Unde ne racoresc cativa stropi de ploaie

Luni, 20 Iulie 2015, ora 09:13
3035 citiri
Meteo: Nu scapam de zapuseala. Unde ne racoresc cativa stropi de ploaie
Foto: Arhiva Ziare.com

Canicula nu se da dusa nici la inceputul acestei saptamani, cand maximele vor atinge din nou si 39 de grade in vest, iar in restul tarii va fi tot zapuseala.

Luni, intreaga tara se afla sub incidenta unei avertizari de tip cod galben de canicula, in timp ce pentru cateva judete din sud-vest a fost emis un cod portocaliu.

Cod portocaliu de canicula in vest, restul tarii sub cod galben

Vremea va fi, asadar, sufocanta in Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crisanei, precum si in jumatatea sudica a Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge 35-37 de grade. In regiunile sud-vestice va fi si mai cald, valorile termice diurne ajungand pana la 38-39 de grade.

In timpul noptii, temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade in jumatatea de sud a tarii. Astfel, minimele vor fi cuprinse intre 15-16 grade in Maramures si Transilvania si 23-24 de grade in Muntenia si Oltenia.

Instabilitatea atmosferica se accentueaza dupa-amiaza si noaptea in zonele din jumatatea de nord a tarii si la munte, unde local vor cadea averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua aspect de vijelie.

Vremea se mentina caniculara si in Capitala, unde mercurul din termometre va atinge la amiaza 37 de grade. Cativa nori sunt asteptati abia la orele serii, cand este posibil sa cada si cativa stropi de ploaie. Noaptea va fi si ea calduroasa, abia spre dimineata temperatura ajungand la 21-23 de grade.

Se vor inregistra maxime de 38 de grade la Timisoara si Craiova, 36 la Bacau, 34 la Oradea si Iasi, 32 la Cluj si Brasov si 27 la Constanta.

Marti, desi scapam de cateva grade, vremea se mentine caniculara in Oltenia, Banat si Muntenia, unde disconfortul termic va fi accentuat. Maximele se vor incadra intre 27-28 de grade in nordul Moldovei, Maramures, Transilvania si pe litoral si 38 de grade in extremitatea de sud-vest a Olteniei.

Totodata, minimele se vor situa intre 12 si 22 de grade, ceva mai scazute in Transilvania si in depresiuni, spre 7-10 grade. Sunt prognozate averse cu tunete si fulgere pe arii restranse la munte si izolat in regiunile sudece, sud-estice si centrale.

D.T.

Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#meteo luni, #meteo marti, #cod galben canicula, #cod portocaliu canicula , #meteo