Meteo: Ploi de vara cu tunete si fulgere. Cand si unde se racoreste

Marti, 25 Iunie 2013, ora 09:32
2965 citiri
Meteo: Ploi de vara cu tunete si fulgere. Cand si unde se racoreste
Foto: Arhiva

Vremea va fi in general instabila marti in toate regiunile tarii, iar in zonele intracarpatice temperatura va fi in continua scadere, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In prima parte zilei se vor semnala innorari, ploi, descarcari electrice si intesificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua trecator si aspect de vijelie, in vest, centru, nord si in zonele de deal si munte. In a doua parte a zilei, aceste fenomene se vor inregistra mai mult in centru, sud si est.

Ploile vor avea si caracter torential, iar pe arii restranse va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 19-20 de grade in Dealurile de Vest, pana la 34-35 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 10 si 20 de grade, usor mai ridicate pe litoral.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic local in Muntenia si Dobrogea si izolat in sudul Moldovei si al Olteniei.

In Bucuresti, marti, vremea se va mentine calduroasa, dar va deveni in general instabila. Cerul va prezenta innorari, iar seara si in prima parte a noptii se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, care pot lua aspect de vijelie.

Vor fi conditii de grindina. Temperatura maxima va fi de 33-34 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 18 grade. Indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.

De miercuri se racoreste

Miercuri, vremea se va mentine in general instabila si se va raci in majoritatea regiunilor, devenind racoroasa in vestul si in nord-vestul tarii. Cerul va fi temporar noros si mai ales dupa-amiaza si noaptea vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in jumatatea de est a teritoriului si la munte si pe arii restranse in celelalte regiuni.

Izolat, ploile vor avea si caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18 grade in Dealurile de Vest, pana la 32 de grade in Baragan si in partea continentala a Dobrogei, iar cele minime se vor situa intre 9 si 19 grade, usor mai ridicate pe litoral.

D.T.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#vremea Romania, #vremea Bucuresti, #meteo Roamania, #meteo Bucuresti, #meteo ploi , #meteo