Meteo: Ploi si vijelii - vremea pe doua saptamani

Marti, 11 Iunie 2013, ora 13:51
3065 citiri
Meteo: Ploi si vijelii - vremea pe doua saptamani

Vremea va fi capricioasa si in urmatoarele doua saptamani, cand soarele va imparti cerul cu norii aducatori de furtuna.

Instabilitatea atmosferica se va mentine in urmatoarele doua saptamani, in toate regiunile tarii fiind asteptate ploi, descarcari electrice si racirea vremii, se arata in prognoza realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 10-23 iunie.

Banat

La inceputul perioadei se va inregistra o scadere a temperaturilor maxime, ce vor atinge pe 12 iunie o medie de 22 de grade, cu cinci grade mai putin decat in prima zi a saptamanii. In intervalul 13-17 iunie va urma o incalzire usoara si treptata a vremii, pana la 28 de grade.

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala in Banat pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar mai importante cantitativ si pe arii mai extinse vor fi in intervalul 10 - 13 iunie.

Crisana

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in racire usoara, dupa care temperaturile cresc pana la 28 de grade. Dupa 17 iunie, vremea se raceste cu aproximativ trei grade pana in ultima zi a perioadei de prognoza.

Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, iar ploi torentiale vor fi mai ales in intervalul 10-13 iunie.

Transilvania

Daca in prima zi a perioadei de prognoza se vor inregistra temperaturi maxime usor mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei, in urmatoarele doua zile, valorile termice diurne vor scadea cu aproximativ cinci grade, ajungand la 22 de grade pe parcusul zilei de 12 iunie.

Vremea se va incalzi apoi, iar inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza va fi caracterizat de o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit pentru a doua decada a lunii iunie - 27 de grade Celsius.

Fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi in fiecare zi, mai frecvente si la cote ridicate fiind in intervalul 10-14 iunie, precum si dupa data de 18 iunie.

Maramures

Temperaturile din timpul zilei vor scadea cu aproximativ patru grade in primele trei zile ale intervalului de prognoza. In intervalul 13-18 iunie se va resimti o incalzire treptata a vremii, dar dupa 19 iunie temperatura va scadea din nou, ajungand la sfarsitul zilelor de prognoza spre medii ale maximelor de 24-25 de grade.

Ploile, prezente mai ales in 10-14 iunie si 17-23 iunie, vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice.

Moldova

La inceputul primei saptamani a perioadei de prognoza, mediile temperaturilor diurne vor fi in scadere, apoi vor creste usor. A doua saptamana va debuta cu maxime de 27-28 de grade, iar pana la sfarsitul acesteia temperatura aerului va mai scadea cu aproximativ doua grade.

Aversele si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pana pe 16 iunie si din nou dupa 18 iunie.

Dobrogea

Regimul termic se va mentine relativ constant in prima saptamana a intervalului de prognoza, cand valorile temperaturilor maxime vor fi, in medie, de aproximativ 26 de grade. Incepand din primele zile ale saptamanii urmatoare, maximele adauga, in medie, doua grade si raman in jurul valorii de 28 de grade pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica intre 13 si 16 iunie, dar acestea vor fi pe arii mai extinse pe 13 si 14 iunie, cand izolat s-ar putea inregistra cantitati de apa mai importante.

Muntenia

Dupa o prima zi cu vreme calda, in care mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul valorii de 29 de grade, valorile termice vor marca o scadere usoara, ajungand la 26-28 de grade. In a doua saptamana, regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul valorii de 29 de grade, caracterizand astfel o vreme calda.

Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine ridicat pe tot parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza, urmand a se inregistra cantitati mai importante de precipitatii, cu precadere in zilele de 11 si 12 iunie.

Oltenia

Vremea, calda in prima zi, se va racori treptat, astfel incat pe 12 iunie media maximelor va atinge 23 de grade. Ulterior, valorile termice diurne se vor inscrie pe un trend ascendent, iar la inceputul saptamanii viitoare vor ajunge din nou la medii in jur de 28 de grade. Pana pe 23 iunie va urma o perioada cu un regim termic relativ constant la valorile diurne, ce se vor mentine in jurul a 27-28 de grade Celsius.

Ploile se vor semnala frecvent pana pe 16 iunie, dar averse mai importante cantitativ, insotite de descarcari electrice, vor cadea in intervalul 10-13 iunie.

La munte

Valorile termice vor marca o scadere usoara in primele zile ale perioadei de prognoza, de la medii ale maximelor de 18 grade in prima zi spre 14 grade pe 12 iunie. Apoi, vor fi in crestere pana pe 17 iunie, ajungand din nou la o medie de aproximativ 18 grade, in jurul careia de altfel se vor mentine pana la sfarsitul intervalului.

Aversele, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, vor fi frecvente in prima saptamana si mai importante cantitativ in intervalul 10-13 iunie.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#vremea meteo prognoza, #meteo doua saptamani, #meteo 23 iunie , #meteo