Meteo: Primavara in toata regula, dupa care revine frigul - vremea pe doua saptamani

Luni, 04 Martie 2013, ora 15:25
4899 citiri
Meteo: Primavara in toata regula, dupa care revine frigul - vremea pe doua saptamani
Foto: Arhiva

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 4 - 17 martie, in fiecare regiune a tarii.

Vremea se anunta calda, cu valori de pana la 16 grade in zilele de 9 si 10 martie, urmand ca temperaturile sa scada simtitor, in ultima parte a intervalului.

Banat

In prima saptamana, temperaturile maxime vor creste in medie de la valori de 8...10 grade Celsius, in primele doua zile, pana la medii in jurul valorii de 16 grade in perioada 8 - 10 martie, cand vremea va fi calda. In intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 4...6 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie. Temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 4 si 6 grade Celsius in intervalul 7 - 12 martie, iar in rest vor fi apropiate de 0 grade sau chiar usor negative.

Incepand din data de 7 martie pana la sfarsitul intervalului temporar va ploua slab, iar in zilele de 10 si 11 martie, ploile pot fi moderat cantitativ.

Crisana

In prima saptamana, maximele termice vor creste in medie de la valori de 8...10 grade Celsius, in primele doua zile, pana la medii in jurul valorii de 14 grade, in perioada 8 - 10 martie, cand vremea va fi calda. In intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 3...5 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime se vor situa in medie in jurul valorii de 4 grade Celsius in intervalul 7 - 12 martie, iar in rest vor fi apropiate de 0 grade sau chiar negative, pana la - 4 grade Celsius in noptile de 5, 13 si 14 martie.

Incepand din 7 martie pana la sfarsitul intervalului temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ in 10 si 11 martie, iar in 12 si 13 martie vor fi conditii de lapovita.

Transilvania

Temperaturile diurne vor creste in medie de la valori de 4...6 grade in primele doua zile, pana la medii in jurul valorii de 12 grade Celsius, in perioada 6 - 10 martie cand vremea va fi calda. In intervalul 11 - 14 martie maximele termice vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 2...4 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 0 si 2 grade Celsius, in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi negative, pana la valori medii de - 6 grade Celsius in noptile de 5, 6, 13, 14 si 15 martie.

Incepand din 9 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar si mixte in 12 si 13 martie.

Maramures

Temperaturile maxime vor creste in medie de la valori de 5...7 grade in primele doua zile, pana la medii in jurul valorii de 12 grade Celsius, in perioada 6 - 10 martie cand vremea va fi calda. In intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 3...4 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime se vor situa in medie intre 2 si 4 grade Celsius, in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi negative, pana la valori medii de - 6 grade Celsius in noptile de 5, 13 si 14 martie.

Incepand din 7 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar si mixte in 12 si 13 martie.

Moldova

Vremea va fi normala termic in primele doua zile, cu temperaturi maxime in medie de 3...4 grade Celsius. In intervalul 6-10 martie, vremea va deveni calda, cu maxime ce se vor situa la valori medii cuprinse intre 10 si 14 grade Celsius. In intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 2...4 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime se vor situa in medie in jurul valorii de 2 grade Celsius, in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi negative, pana la valori medii de - 6 grade Celsius in noptile de 5, 13 si 14 martie.

Incepand din 9 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi precipitatii slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar si mixte in 13 si 14 martie.

Doborogea

Vremea se va incalzi incepand din 6 martie, devenind calda pentru aceasta perioada intre 7 si 11 martie, cand maximele termice se vor situa in medie in jurul valorii de 12 grade Celsius. In intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 5...6 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime se vor situa in medie in jurul valorii de 6 grade Celsius, in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi apropiate de 0 grade, chiar usor negative in noptile de 5 si 6 martie.

Incepand din 9 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi precipitatii slabe cantitativ, sub forma de ploaie.

Muntenia

Vremea va fi normala termic in primele doua zile, dar va deveni calda in perioada 6 - 11 martie, in special in zilele de 9 si 10 martie, cand maximele termice se vor situa in medie in jurul valorii de 16 grade Celsius.

In intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 4...6 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 4 grade Celsius, in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi usor negative, pana la valori medii de - 4 grade Celsius in noptile de 5 si 6 martie.

Incepand din 8 martie pana la sfarsitul intervalului temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ in 11 martie, iar in data de 13 martie vor fi conditii de lapovita.

Oltenia

In primele 3 zile ale intervalului vremea va fi normala termic, dar va deveni calda in perioada 8 - 11 martie, in special in zilele de 9 si 10 martie, cand maximele termice se vor situa in medie in jurul valorii de 16 grade Celsius. In intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii de 5...6 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi in medie in jurul a 4 grade Celsius in intervalul 8 - 12 martie, iar in rest vor fi apropiate de 0 grade Celsius, sau usor negative in noptile de 5, 6, 14 si 15 martie.

Incepand din 7 martie pana la sfarsitul intervalului temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ in 10 si 11 martie, iar in data de 13 martie vor fi conditii de lapovita.

La munte

In prima saptamana vremea va fi relativ calda, in special in perioada 6 - 10 martie cand maximele termice se vor situa in medie in jurul valorii de 6 grade Celsius. In intervalul 12 - 14 martie, temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, pana la valori medii in jur de - 2 grade Celsius, dar vor creste usor incepand din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi apropiate in medie de 0 grade Celsius in perioada 7 - 11 martie, iar in rest vor fi negative, pana la medii de - 8 grade Celsius in noptile de 5, 13, 14 si 15 martie.

Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie in perioada 7 - 11 martie si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare intre 12 si 16 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#meteo vreme doua saptamani, #prognoza meteo vremea , #meteo