Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Meteo: S-a intors iarna - vreme mohorata, ceata si zapada

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 09:42
3296 citiri
Meteo: S-a intors iarna - vreme mohorata, ceata si zapada
Foto: kansas.com

Dupa cateva zile in care soarele ne-a rasfatat, iarna isi reintra serios in drepturi. Ziua debuteaza cu nori josi si ceata, iar ploile contureaza tabloul meteo in jumatatea vestica.

La munte ninge si vantul este mai alert, iar maximele prognozate de meteorologi pentru miercuri nu mai trec de 12 grade in vest si ating abia 3-4 grade in sud. Mijlocul saptamanii e mohorat si in Bucuresti, unde maximele nu trec de 4 grade Celsius.

Meteorologii au emis, de altfel, mai multe avertizari de tip cod galben de ceata. Pana la orele amiezii sunt vizate local judetele Gorj, Calarasi, Ialomita, Buzau, Ilfov, Botosani, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Iasi, Vaslui, Dolj, Mehedinti, Olt, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Braila, Contanta si Braila. De asemenea, de avertizarea meteorologilor sunt vizate si drumurile nationale din aceste judete, dar si A1 si A2.

Autoritatea Nationala de Meteorologie anunta ca in zonele mentionate se va inregistra ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 m, izolat sub 50 m.

De avertizarea ANM nu a scapat nici Bucurestiul, care se afla pana la ora 10:00 sub cod galben de ceata. Norii josi nu fac loc soarelui nici la amiaza, cand vremea va fi tot mohorata, cu cel mult 4 grade in termometre.

Vremea se raceste in Banat, Crisana si Maramures, unde va si ploua toata ziua. De la maxime care au atins zilele trecute si 14 grade, meteorologii anunta 9 grade la Timisoara, 8 grade la Cluj Napoca, 10 grade la Sibiu si 7 grade la Brasov.

Vreme destul de urata se anunta si in sudul tarii, unde mercurul abia urca la 5 grade Celsius. Pe litoral, vantul este mai agitat si termometrele nu arata mai mult de 3 grade.

Cel mai rece se anunta in Moldova. In zonele inalte ar putea sa apara si cativa fulgi de zapada in tabloul meteo si valorile termice nu trec de pragul de inghet.

Joi, ploile se extind in nord-vest si centru. Soarele va fi destul de zgarcit si, dupa ceata matinala, norii aducatori de ploaie si, pe alocuri lapovita si ninsoare, creioneaza peisajul termic. Maximele sunt si ele modeste, cu cel mult 9 grade in vest. O zi mohorata se anunta si in Bucuresti, cu ploi slabe si maxime de cel mult 3 grade.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#vremea meteo miercuri, #prognoza meteo vremea miercuri, #Bucuresti meteo 17 decembrie, #vremea meteo 17 decembrie , #meteo