Meteo: Sarbatori pascale cu frig, ploi si vant

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 10:26
2233 citiri
Meteo: Sarbatori pascale cu frig, ploi si vant
Foto: dailyapple.blogspot.com

Ultimele zile ale acestei saptamani sunt marcate de o vreme urata. Cerul se mentine acoperit, va ploua pe arii extinse, iar vantul va sufla cu putere.

Capitala si judetele Teleorman, Ialomita, Buzau, Calarasi si Giurgiu, se afla, pana vineri la 02:30, sub cod galben de vant, intensificarile fiind de pana la 55-65 de kilometri pe ora.

De asemenea, meteorologii au emis o informare potrivit careia de vineri, ora 6:00, si pana sambata, ora 9:00, va ploua in sudul, centrul si estul tarii, cantitatile de apa vor fi de 15-20 de litri pe metru patrat.

Si hidrologii au emis un cod galben de crestere a debitului apelor pe Vedea Superioara si pe Calmatui, iar de la ora 10, intra in vigoare inca un cod galben pe Teleorman, Neajlov, Sabar si Prahova. De asemenea, se mentine codul galben si pe raurile din bazinele hidrografice din judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj si Valcea. Atentionarea hidrologica este valabila pana sambata, ora 18:00.

In statiunile montane precipitatiile sunt mai mult sub forma de ninsoare, iar dupa cateva zile stratul de zapada ajunge si la un metru. La Ranca, in judetul Gorj, autoritatile au scos pe drumuri toate utilajele de deszapezire, dupa ce a nins 25 de ore non-stop. In Ceahlau, stratul de zapada are 64 de centimetri, la Paltinis - 65, si 50 la Poiana Brasov.

In Capitala, vremea va fi urata vineri. Cerul ramane acoperit, vantul cunoaste intensificari de scurta durata, va ploua slab, iar maxima la amiaza nu va depasi 17 grade Celsius.

Ceva mai cald va fi in nord-estul tarii, unde temperaturile vor atinge 22 grade Celsius.

Meteorologii ne atrag atentia ca in noaptea Inviere temperaturile se vor incadra in intervalul 4-10 grade Celsius. Vor fi conditii de precipitatii sub forma de ploaie, mai ales la munte si in vestul tarii, iar vantul va sufla cu intensificari de scurta durata.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#prognoza meteo , #meteo