Meteo: Se intoarce iarna - frig, vant si ninsoare

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 09:26
5321 citiri
Meteo: Se intoarce iarna - frig, vant si ninsoare

Prima parte a zilei de joi este placuta, cu vant domol si soare destul de generos pentru aceasta data din calendar.

Dupa-amiaza, insa, iarna se intoarce cu intreg arsenalul: vant, frig si ninsori. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 3 grade in Bucovina si 11-12 grade in sud-est.

De altfel, meteorologii au emis doua avertizari de tip cod galben de ninsori si viscol, valabile pentru perioada 24 ianuarie - 25 ianuarie, pentru o mare parte a tarii.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o prima avertizare de cod galben pentru intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 - 25 ianuarie, ora 08.00, fiind afectate Capitala si 22 de judete, respectiv Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Prahova, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.

Cea de-a doua avertizare este valabila pentru intervalul 25 ianuarie, ora 08:00 - 25 ianuarie, ora 20:00 si vizeaza Capitala si, integral sau partial, urmatoarele 23 de judete: Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Harghita, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Brasov, Vrancea, Galati, Covasna, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Ilfov, Ialomita, Giurgiu, Calarasi, Constanta.

In Bucuresti, dimineata este placuta - soarele se strecoara printre nori, iar temperatura va creste spre o maxima de 7-8 grade. Spre seara cerul se innoreaza si apar si ploile in peisajul meteo.

Vineri, vom avea iarna in toata regula. Vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in toate regiunile, totusi, in Dobrogea predomina ploile, iar in Oltenia si Muntenia la inceputul zilei se va semnala lapovite.

Temperatura aerului continua sa scada, astfel la amiaza se vor inregistra intre minus 7 grade la Suceava si 7 grade la Constanta.

Nici Bucurestiul nu este ocolit de iarna. Ploaia se transforma, vineri, in zapada, iar vantul devine agitat. Se raceste considerabil in Capitala, astfel incat termometrele nu vor arata mai mult de un grad Celsius.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo vremea joi, #prognoza meteo 24 ianuarie, #meteo vremea joi Bucuresti , #meteo