Meteo: Se raceste in toata tara - ploi, vant si maxime de 25 de grade

Miercuri, 08 August 2012, ora 09:31
5342 citiri
Meteo: Se raceste in toata tara - ploi, vant si maxime de 25 de grade

Dupa zapuseala din ultimele zile, ploile si vantul racoros revin in peisajul meteo. Valorile termice vor marca, miercuri, o scadere in toata tara si temperaturi care depasesc pragul de canicula se mai inregistreaza doar in sudul tarii.

Cerul va fi variabil, dar dupa-amiaza si noaptea vor fi innorari temporar accentuate in zona de munte.

De asemenea, in regiunile sudice, sud-estice si centrale, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, care pot lua si aspect de vijelie.

Maximele de miercuri nu mai depasesc 29-30 de grade in nord si in depresiuni, iar termometrele vor arata cel mult 37 de grade in zonele sudice.

Bucurestenii vor avea parte de o zi calduroasa. Desi temperaturile scad considerabil, pana la 36 de grade, indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80. Soarele va imparti cerul cu norii in timpul zilei, iar spre seara vantul va deveni mai agitat si nu sunt excluse ploi accesorizate de descarcari electrice.

In sudul tarii, valorile termice pornesc de la 28 de grade in zonele deluroase si urca pana la 37-38 de grade. Vantul prinde si el putere, iar norii aducatori de ploaie isi fac aparitia spre seara.

In regiunile din interiorul arcului carpatic, cerul senin va alterna cu perioade noroase si local vor fi averse cu tunete si fulgere. Temperatura aerului va marca o scadere semnificativa, iar maximele nu vor depasi 30 de grade in Crisana si Maramures.

In Moldova, cerul va fi mai mult innorat si la munte vor fi ploi insotite de fulgere si tunete. Se anunta 26 de grade la Suceava si 28-29 de grade la Galati si Focsani.

Vreme mai racoroasa se anunta si la mare, unde se vor inregistra intre 29 si 32 de grade, astfel ca temperatura asociata cu umiditatea mai ridicata din apropierea marii vor face ca pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic sa fie chiar depasit.

Vremea continua sa se racoreasca joi, iar maximele prognozate de meteorologi vor fi cuprinse intre 27 si 34 de grade Celsius. Cerul va fi variabil cu innorari temporare, mai ales in nord-estul si centrul tarii precum si in zona de munte. In celalalte zone, ploi in timpul zilei se vor inregistra doar izolat. Spre seara, insa, norii aducatori de ploaie pun stapanire pe majoritatea regiunilor.

Temperaturile continua sa scada pana in weekend, iar vremea va deveni chiar racoroasa pentru a doua decada a lunii august. Meteorologii anunta ca, duminica, nu se vor inregistra mai mult de 12 grade la munte, 24 de grade in Dobrogea si 25 de grade in Muntenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#vremea meteo 8 august, #meteo prognoza Bucuresti miercuri , #meteo