Meteo: Se raceste putin, dupa care se incalzeste iar - Prognoza pe doua saptamani

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 19:34
5459 citiri
Meteo: Se raceste putin, dupa care se incalzeste iar - Prognoza pe doua saptamani
Foto: Arhiva personala

Vremea va intra, in perioada urmatoare, intr-un proces de racire, dar nu se poate vorbi inca de temperaturi negative generalizate. In plus, situatia nu va dura decat pana in jurul lui 13 noiembrie, dupa care vremea se va incalzi din nou, pana in 20 noiembrie, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Prognozele arata si ca traversam o perioada in care ploile vor cadea pe arii retranse, iar la munte va ninge.

In Banat, saptamana aceasta, temperaturile scad de la o zi la alta, ajungand sub minimele acestei perioade, mai ales in intervalul 9 - 11 noiembrie. Maximele nu vor mai depasi 10 grade Celsius.

Din 13 noiembrie se incalzeste, temperaturile depasindu-le pe cele considerate normale in aceasta perioada a anului. Maximele vor ajunge si pana la 15 grade Celsius.

Riscul de ploaie e mare in intreg intervalul 8 - 20 noiembrie.

In Crisana, saptamana aceasta temperaturile sunt in scadere, urmand sa fie frig mai ales in perioada 9 - 11 noiembrie. Nici aici maximele nu vor depasi 10 grade Celsius.

Dupa 13 noiembrie, temperaturile vor creste si se va ajunge la maxime de 14 grade Celsius. In zilele mai reci, la deal, precipitatiile pot fi mixte.

Transilvania va avea parte si ea de o racire saptamana aceasta. Aici, maximele nu vor depasi 8 grade Celsius. In diminetile de 11 si 12 noiembrie, temperaturile vor fi negative.

Din 13 noiembrie are loc o incalzire, temperaturile urcand pana la 12 grade Celsius.

Ploi pot cadea zilnic, iar in intervalul 9 - 11 noiembrie, precipitatile pot fi mixte.

In Maramures, tiparul vremii e acelasi ca in restul regiunilor, cu racire in prima saptamana si incalzire de duminica, 13 noiembrie. Daca saptamana aceasta maxima nu va depasi 7 grade Celsius, dupa 13 noiembrie ne vom bucura de temperaturi de 12 grade Celsius.

Ploi vor cadea in intreg intervalul de timp mentionat, iar joi e posibil ca precipitatiile sa fie mixte.

In Moldova, saptamana aceasta se raceste mai mult decat e normal in aceasta perioada, maximele netrecand de 8 grade Celsius. Temperaturi sub 0 grade Celsius se vor inregistra in diminetile zilelor de 11 si 12 noiembrie.

Din 13 noiembrie se incalzeste, temperaturile urcand peste mediile perioadei. Astfel, se va ajunge la 13 grade Celsius. Ploi importante cantitativ sunt asteptate in perioada 8 - 11 noiembrie, cand e posibil sa cada si precipitatii mixte.

In Dobrogea, temperaturile sunt mari, de pana la 16 grade Celsius, pana pe 10 noiembrie, dupa care se raceste, iar maximele raman sub 9 grade Celsius.

In a doua saptamana a intervalului, temperaturile urca din nou, ajungandu-se pana la 14 grade Celsius. Ploile vor cadea mai ales in aceasta saptamana.

Muntenia are parte de o racire brusca in prima saptamana. Maximele nu vor depasi 8 grade Celsus, fiind mai ridicate in sud-estul regiunii marti si miercuri.

Saptamana viitoare se incalzeste, iar maxima va ajunge la 14 grade Celsius.

Atat saptamana aceasta, cat si urmatoarea, riscul de ploaie este mare, pe alocuri chiar in cantitati insemnate. In zilele reci, trecator sunt posibile precipitatii mixte.

In Oltenia, vremea se raceste saptamana aceasta, maxima situandu-se la 9 grade Celsius. De duminica se incalzeste, mercurul din termometre urcand pana la 12 grade Celsius.

Ploi pot cadea oricand in acest interval de timp, dar mai ales in prima saptamana, cand si cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

La munte se raceste, maximele din aceasta saptamana situandu-se la 3 grade Celsius.

Saptamana viitoare se incalzeste si aici, temperaturile apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.

Precipitatii vor cadea mai ales in prima saptamana. In intervalul 9 - 11 noiembrie, vor fi mai ales ninsori, in rest precipitatiile fiind mixte.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#prognoza meteo noiembrie, #prognoza meteo 2 saptamani, #meteo noiembrie 2016, #prognoza meteo toamna 2016 , #meteo