Meteo: Sfarsit de octombrie cu vreme de primavara

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 09:51
1861 citiri
Meteo: Sfarsit de octombrie cu vreme de primavara
Foto: Arhiva

Vremea va fi calda la inceput de saptamana in cele mai multe dintre regiunile tarii, cu temperaturi peste cele normale pentru aceasta perioada, maximele zilei de luni ajungand pana la 24 de grade Celsius.

Astfel, luni vom avea parte de maxime cuprinse intre 16 si 25 de grade, acestea fiind cu 7-8 grade mai mari decat valorile normale. Sansele de ploaie vor fi reduse, iar cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab spre moderat, fiind inregistrate unele intensificari in zonele montane.

Dupa un weekend insorit, bucurestenii se vor bucura de inca o zi de primavara, cu temperaturi de 22 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

La munte, vremea va fi frumoasa, iar valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul se va innora trecator, fiind sanse de ploi slabe, dar izolat, in Carpatii Orientali. Aici se vor semnala si intensificari ale vantului, iar in restul masivelor vantul va sufla slab pana la moderat. La Paltinis, Predeal si Stana de Vale vor fi 17 grade, la Sinaia se vor inregistra 15 grade, 14 grade vor fi la Semenic, iar pe Ceahlau Toaca vor fi 11 grade.

In regiunea intracarpatica vremea va fi calda, cu putine innorari in Maramures si nordul Transilvaniei. Nu sunt sanse semnificative de ploi. Numai in depresiunile intramontane vor fi maxime ce vor cobori sub 20 de grade, iar la Miercurea Ciuc se vor inregistra 17 grade. In Timisoara valorile termice vor ajunge la 23 de grade, in timp ce in Arad, Alba Iulia si Oradea temperaturile vor atinge 22 de grade.

In zonele sudice temperaturile vor fi ridicate pentru aceasta data, maximele ajungand la 22-23 de grade. In zonele de deal valorile termice vor atinge chiar si 24 de grade, respectiv in Targoviste si Ramnicu Valcea.

In Dobrogea, ziua de luni va fi insorita, cu 22 de grade la Tulcea si 21 de grade la Constanta. Si in Moldova vremea va fi frumoasa, cu maxime de peste 20 de grade in intreaga regiune si 24 de grade la Focsani. Cerul va fi variabil, dar fara posibilitati de ploaie.

Vremea va continua sa fie deosebit de calda si marti, cand maximele vor depasi 20 de grade in aproape toate regiunile tarii, in special in jumatatea de vest, unde se vor inregistra temperaturi de 23-24 de grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#meteo Romania, #vremea Romania, #vremea munte, #vremea Bucuresti, #prognoza meteo , #meteo