Meteo: Sfarsit mohorat de ianuarie, cu ploi si polei

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 09:04
3090 citiri
Meteo: Sfarsit mohorat de ianuarie, cu ploi si polei
Foto: marmorkrebs.blogspot.com

Vremea se incalzeste, joi, astfel ca ninsorile sunt inlocuite, in cea mai mare parte a tarii, cu ploi, din aceasta cauza dimineata fiind create conditii pentru aparitia poleiului. Meteorologii au si emis, de altfel, un cod galben de polei valabil pentru 11 judete.

Cerul va prezenta innorari in cea mai mare parte a tarii, pe alocuri temporare. Vor fi precipitatii mixte in Maramures si Transilvania, in timp ce in restul tarii va ploua, iar la munte vor fi lapovita si ninsoare.

Avertizare meteo: Vant puternic joi si vineri

In plus, meteorologii au emis miercuri o informare potrivit careia in zilele de joi si vineri in Crisana, Banat si Oltenia, iar local si in Transilvania si Muntenia, vantul se va intensifica temporar, cu viteze de 45...50 km/h si izolat peste 60 km/h.

Temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada, maximele urmand a se situa intre 4 si 12 grade Celsius, in timp ce minimele vor avea valori intre -6 si 4 grade.

Vor fi 12 grade la Targu Jiu, 11 grade la Timisoara si Craiova, iar 10 grade Celsius vor arata termometrele din Arad si Giurgiu. Locuitorii din Satu Mare se vor bucura de cele 8 grade din termometre, 7 grade vor fi la Brasov, Sibiu si Constanta, 6 grade la Iasi si Bacau si doar 5 grade Celsius la Suceava si Cluj-Napoca.

La ora 8, temperaturile erau cuprinse intre -5 grade, la Adjud, si 8 grade Celsius la Drobeta Turnu Severin si Sannicolau Mare.

In Bucuresti, cerul va fi in cea mai mare parte a zilei innorat si va ploua slab. Dimineata sunt conditii pentru formarea poleiului, iar temperatura maxima nu va depasi 8 grade Celsius, in timp ce minima se va situa in jurul valorii de -2 grade. La ora 8, mercurul din termometre arata 0 grade Celsius in Capitala.

Joi dimineata, meteorologii au emis mai multe avertizari de cod galben de polei, valabile pentru 11 judete din sudul, estul si nord-estul tarii. Astfel, se vor semnala depuneri de polei, intre orele 6:30 si 9:30, local in judetele Neamt, Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati, inclusiv drumurile nationale si judetene aferente; intre orele 7:20 si 10:20, in judetele Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi, inclusiv drumurile europene si nationale aferente, precum si intre orele 8:15 si 9:30, local in judetele Iasi si Botosani.

Vineri, temperaturile raman peste cele normale pentru sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie, iar ploile se restrang usor, in nordul, nord-vestul si nord-estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade Celsius, iar cele minime intre -5 si 4 grade. In Bucuresti va aparea soarele si mercurul din termometre va urca pana la 10 grade.

In plus, intre orele 8:00 si 10:00, local in judetele Brasov (inclusiv Municipiul Brasov) si Covasna (inclusiv Targu Secuiesc) se va semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

F.N.

Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#meteo joi, #meteo 31 ianuarie, #cod galben polei Romania, #meteo Bucuresti, #meteo Romania, #meteo ploaie ianuarie , #meteo