Meteo: Soare si maxime demne de vara

Luni, 19 Martie 2012, ora 09:37
2330 citiri
Meteo: Soare si maxime demne de vara
Foto: Flikr

Soarele generos, vantul care abia adie si maximele mai mari cu pana la 10 grade decat valorile termice normale pentru aceasta data din calendar contureaza tabloul meteorologic al zilei de luni.

Saptamana incepe cu temperaturi care ne fac sa uitam cu desavarsire de fulguielile din zilele trecute. Soarele este stapan pe cerul intregii tari, iar temperaturile maxime pornesc de la 14 grade si nu se opresc pana cand nu ating 24 de grade Celsius in Muntenia si Oltenia.

In miez de primavara, bucurestenii au parte de o zi cu valori termice demne de luna iunie. Mercurul urca in Capitala pana 23 de grade, iar cerul nu va fi umbrit de niciun nor.

Vremea frumoasa este stapana si la Miercurea Ciuc, unde vor fi 20 grade Celsius. La Brasov, termometrele vor indica 18 grade, la Baia Mare 21, tot 21 si la Satu Mare si chiar 23 grade Celsius la Oradea si Timisoara.

Totodata, se vor inregistra 23 grade la Braila, 22 grade la Calarasi, 20 la Buzau si 24 grade la Drobeta Turnu Severin. La Tulcea si Constanta, se vor inregistra 23 de grade la inceputul acestei saptamani, iar la Craiova mercurul va urca in termometre pana la 24 de grade Celsius.

Maximele prognozate pentru luni ajung la 20 de grade la Suceava si Bacau, 21 la Iasi, 22 la Focsani, maxime cu 9-10 grade peste mediile obisnuite pentru aceasta perioada.

Vremea da semne ca s-ar raci, incepand de marti. Mercurul se va opri la 22 de grade, iar vantul va mai prinde putere. Norii vor lasa, izolat, cativa stropi de ploaie in zonele montane. Nici urma insa de nori aducatori de ploaie in Capitala, unde tot soarele va da tonul, desi maximele scad pana la 18 grade.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#meteo vremea 20 martie, #meteo vremea Bucuresti luni, #luni prognoza meteo , #meteo